ΠΑΤΡΑ: Χάνονται ή όχι τα χρήματα για το Βόρειο Πάρκο;

    Ημερομηνία:

    Το Βόρειο Πάρκο της Πάτρας δεν είναι το Έλος της Αγυιάς, η ανάπλαση δηλαδή που ολοκληρώθηκε, σε ένα χώρο καθαρά οικό – τουριστικό, με στόχο την ανάδειξη του.

    Το Βόρειο Πάρκο είναι η διαμόρφωση της παραλιακής ζώνης από τον Μειλίχιο ποταμό έως στην Μαρίνα, με την πεζοδρόμηση τμήματος της Ηρώων Πολυτεχνείου και την διάνοιξη της Καραμανλή.

    Όπως καταλαβαίνετε στο έργο αυτό όχι μόνο δεν έχει γίνει κάτι, αλλά ούτε καν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός του, παρόλο που έχει συμπεριληφθεί στο ΕΣΠΑ του 2014 -2020 και στον φάκελο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

    Το έργο αυτό από τη στιγμή που είναι στο ΕΣΠΑ 2014 -2020 θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023, καθώς έχει κοπεί για αυτό ήδη συγκεκριμένο χρηματικό κονδύλι, έχοντας στην θεωρία τουλάχιστον εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του.

    Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής ο λόγος που δεν προχώρησε η διαμόρφωση του Βορείου Πάρκου, είναι ότι θα συμπεριληφθεί στο έργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης που είναι να γίνει από το ύψος του Γλαύκου έως στον Μειλίχιο.

    Οπότε τα χρήματα αυτά από τη στιγμή που θα πάνε γέφυρα και δεν πρόκειται να χαθούν – όπως υποστηρίζουν κύκλοι της Μαιζώνος – θα συμπεριληφθούν στα πακέτο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης.

    Το ίδιο ισχύει και για το κομμάτι της παραλιακής ζώνης από το ύψος της Ιχθυόσκαλας έως στον μώλο της Αγίου Νικολάου που και αυτό περιλαμβάνεται στον φάκελο του ΒΑΑ, χωρίς όμως να έχει γίνει το έργο.

    Οπότε για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης θεωρητικά τουλάχιστον υπάρχουν τα χρήματα για να προχωρήσουν οι εργασίες σε δύο σημαντικά κομμάτια της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης.

    Προσθέστε σε αυτά και τα 10 εκατομμύρια της ανοικτής πρόσκλησης που έκανε πρόσφατα ο περιφερειάρχης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2024 -2027 και έτσι υπάρχει μια καλή βάση για να ξεκινήσει ένα έργο που αποτελεί όραμα για την Πάτρα.

    Εκτός πια αν τα χρήματα για το Βόρειο Πάρκο κα την ανάπλαση του κομματιού της Ιχθυόσκαλας – μώλος Αγίου Νικολάου, χάνονται οριστικά και κάποιοι μας δουλεύουν για τα καλά…

     

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μεγάλο έργο ύδρευσης στον Ερύμανθο

    Ένα σημαντικό έργο που θα εξασφαλίσει σε δεκάδες χωριά...

    Σοβαρή καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ: Διοικητής νοσοκομείου έκοβε βόλτες με ηθοποιό που είχε κορωνοϊό!

    Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία,...

    Ποια ήταν η Οσία Πελαγία η Τηνία που τιμάται σήμερα

    Μοναχή από την Τήνο, η μνήμη της οποίας τιμάται...

    Κένταλ Τζένερ: Πόζαρε με κόκκινο μπικίνι πάνω σε σκάφος – «Είσαι στα καλύτερα σου»

    H Κένταλ Τζένερ μοιράστηκε νέες φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές...