Χάκερ: Μπήκε στο twitter του Τραμπ και μετά του ζήτησε να αλλάξει password

    Ημερομηνία:

    Χάκερ από την Ολλανδία έσπασε δύο φορές τους κωδικούς στον λογαριασμό του Τραμπ στο twitter, «μαντεύοντας» τους ανασφαλείς κωδικούς πρόσβασης που είχε βάλει..

    Φλίγκος

    Πριν από έξι χρόνια, ο Ολλανδός χάκερ Victor Gevers συνδέθηκε για πρώτη φορά στον λογαριασμό του Trump, απλώς μαντεύοντας ένα από τα βασικά συνθήματα του προέδρου: “youfired”.

    Kαι φέτος, στις 16 Οκτωβρίου 2020, ο Gevers πέτυχε μια νέα «εισβολή» στο λογαριασμό του πρόεδρου. Στην πέμπτη προσπάθειά του, ο μπήκε με επιτυχία στο προφίλ του Twitter του προέδρου μαντεύοντας τον κωδικό πρόσβασης, που δεν ήταν άλλος από το προεκλογικό σλόγκαν  «maga2020!».

    Οι Ολλανδικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι διαπίστωσαν το χακάρισμα αλλά δικαστικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δεν θα ασκήσουν δίωξη εναντίον του, επειδή ο ίδιος ανέφερε την παραβίαση και ενήργησε με «ηθικό» τρόπο.

    «Πληροί τα κριτήρια που έχουν αναπτυχθεί στη νομολογία για να απελευθερωθεί ως ηθικός χάκερ», ανέφερε η εισαγγελία σύμφωνα με τον  Guardian.

    Στις 22 Οκτωβρίου, ο Gevers διαμοίρασε στιγμιότυπα οθόνης από το εσωτερικό του λογαριασμού. Την ίδια μέρα, έκανε tweet δίνοντας  συμβουλές στον αμερικανό πρόεδρο, για το πώς να προστατεύσει το λογαριασμό του.

    ICECAP

     

    Έγραψε στο tweet ότι «πρέπει να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων».

    Με αυτόν τον τρόπο, κάθε χρήστης μπορεί να προσθέσει μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας σε κάθε  λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στα e-mail του. Δηλαδή, όταν κάποιος «εντοπίζει» τον κωδικό πρόσβασης και προσπαθεί να μπεί στον λογαριασμό από άγνωστη συσκευή, να ζητά και δεύτερη στοιχείο επιβεβαίωσης , όπως το κινητό τηλέφωνο, απάντηση σε μυστική ερώτηση, κ.α.

    Ο Gevers, ο οποίος θεωρείται ερευνητής στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, είπε στους εισαγγελείς ότι αναζητούσε «ρωγμές»  ασφαλείας σε λογαριασμούς υψηλού προφίλ πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020.

    Η ολλανδική αστυνομία είπε ότι είχε αποστείλει αποδεικτικά στοιχεία για τα ευρήματα στις ΗΠΑ, αλλά το Twitter και ο Λευκός Οίκος αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς.

    Το Twitter δήλωσε, σύμφωνα με την Washington Post ότι «δεν είχε διαπιστώσει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει αυτόν τον ισχυρισμό.  Εφαρμόσαμε προληπτικά μέτρα ασφαλείας για μια καθορισμένη ομάδα λογαριασμών Twitter υψηλού προφίλ, που σχετίζονται με τις εκλογές στις ΗΠΑ».

    TAGS

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Άντζελα Γκερέκου από Πάτρα: «Η Δυτική Ελλάδα μπορεί να γίνει πιλότος βιώσιμου τουρισμού»

    Στη συνεδρία με τίτλο «Τουρισμός 2030: Εναλλακτικές και Βιώσιμες...

    ΠΑΤΡΑ: Και πάλι κατασκήνωση ρομά στην Ηρώων Πολυτεχνείου

    Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται οι κάτοικοι της Ηρώων...

    X. Μπονάνος: Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Ψωφίδας

    Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο...