Αυτή είναι η πρώτη πολυκατοικία της Πάτρας – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Βρισκόμαστε το 1959 και η πρώτη πολυκατοικία που γίνεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα, σύμφωνα με τα όσα μας πληροφορεί σχετική ανάρτηση του Άρη Μπετχαβά, είναι αυτή της Ρήγα Φεραίου 2 και Καρόλου.

    Πρόκειται για την λεγόμενη πολυκατοικία Παπανδρόπουλου, περίφημη σαν τη μπλε πολυκατοικία των Εξαρχείων. «Και οι πολυκατοικίες, από τη στιγμή που άνθρωποι έχουν πεθάνει μέσα ή έχουν κάνει έρωτα, είναι ιεροί χώροι…» έλεγε ο Γιάννης Τσαρούχης.

    Για πολλούς αυτή ήταν η αρχή του πολεοδομικού και αρχιτεκτονικού “εγκλήματος” που συντελέστηκε στην Πάτρα όταν ξεκίνησε η κατεδάφιση των νεοκλασικών κτιρίων για να γεννηθούν στη θέση τους οι πολυκατοικίες. Αν δεν υπήρχε αυτή η περίοδος που κράτησε για πάνω από μια εικοσαετία τώρα θα μιλούσαμε σίγουρα για μια διαφορετική Πάτρα.

    Η φωτογραφία είναι του Άρη Μπετχαβά.

    Αυτή είναι η πρώτη πολυκατοικία της Πάτρας - ΦΩΤΟ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ελένη Γερασιμίδου: «Δεν θα κατασπαράξω την Γλυκερία, αλλά δεν συμφωνώ με αυτό που έκανε»

    «Δεν ξέρω αν θα είμαι του χρόνου με τον Λάκη...

    Επανέρχονται οι πτήσεις της AEGEAN από και πρός Βηρυτό, Ερμπίλ, Αμμάν

    Από τις 10 Ιουλίου και μετά, η AEGEAN επαναφέρει...

    Θρίλερ στην Ερυθρά Θάλασσα: Αγνοείται Έλληνας ένοπλος φρουρός μαζί με 15 άτομα του Eternity C

    Δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση με το ελληνόκτητο πλοίο...

    Ο Νετανιάχου έκανε δώρο στον Τραμπ μια «μινιατούρα» ενός stealth βομβαρδιστικού B-2 από θραύσματα ιρανικού πυραύλου

    Δεν έχουν τέλος τα δώρα που κάνει ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον...