Ένα video -πρόσκληση σε δράση για τα παιδιά της πόλης από το Εικαστικό Εργαστήριο, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού.
Oι εικαστικοί Βίκυ Στάμου και Χρύσα Αγάθου παρουσιάζουν μια πρωτότυπη κατασκευή για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, με απλά ανακυκλώσιμα υλικά. Τα παιδιά συναντούν τον καλλιτέχνη Σαγκάλ και παρακινούνται να δημιουργήσουν τις δικές τους πρωτότυπες τρισδιάστατες κατασκευές, προσαρμοσμένες στην προσωπική τους φαντασία και επινοητικότητα. Οι δύο εικαστικοί – εκπαιδευτικοί στο Εικαστικό Εργαστήριο, παρουσιάζουν απλούς τρόπους χρήσης του χρώματος και αξιοποίησης υλικών που είναι διαθέσιμα σε κάθε σπίτι. Η κατασκευή επιδέχεται πολλές παραλλαγές και είναι προσαρμόσιμη σε ένα μεγάλο ηλικιακό εύρος παιδιών του δημοτικού και του γυμνασίου.
Η παραγωγή του video εντάσσεται στην ενότητα «τέχνη στην πόλη- τέχνη για την πόλη» με την οποία ο Πολιτιστικός Οργανισμός επιδιώκει τη διάχυση της τέχνης στο δημόσιο χώρο και την καθημερινή ζωή. Η ενότητα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την τοποθέτηση αναπαραγωγών έργων ελλήνων εικαστικών που ανήκουν στις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης και της Βιβλιοθήκης, σε πλατείες και στάσεις λεωφορείων, καθώς και την προσφορά εικαστικών κεραμικών δώρων από τις κοινωνικές δομές.
ΤΡΕΙΛΕΡ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, ο Εικαστικό Εργαστήριο συνεχίζει να επενδύει στην προσφορά ουσιαστικής καλλιτεχνικής εμπειρίας, χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα, που φυσικά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εμπειρία της ζωντανής διδασκαλίας.
Στέλνει ωστόσο ένα μήνυμα, χρησιμοποιώντας αυτή τη διαφορετική μορφή επικοινωνίας. Και το μήνυμα αυτό είναι ότι η ανάγκη μας για ανθρώπινη επαφή, που εκφράζει πάντα η τέχνη, μπορεί να βρίσκει διέξοδο όταν βασιζόμαστε και ενεργοποιούμε τις άπειρες δυνατότητες που μας προσφέρουν ο στοχασμός, η φαντασία και η δημιουργικότητα.
Τα σχετικά video θα βρίσκονται αναρτημένα στο ΥouΤube στο κανάλι του Πολιτιστικού Οργανισμού, στις ιστοσελίδες του καθώς και στις ιστοσελίδες και τα social media των δομών του, στις εξής διευθύνσεις:
ΤΡΕΙΛΕΡ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ – ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ