Απάντηση ΥΕΘΑ: «Αναμένονται θετικές εξελίξεις για το ΚΕΤΧ…»

    Ημερομηνία:

    Ευχάριστα νέα προκύπτουν για το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας (ΚΕΤΧ) έπειτα από την πρόσφατη απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου προς τον βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελο Τσιγκρή.

    Ειδικότερα, απαντώνται σειρά θεμάτων που έθεσε ο Αχαιός βουλευτής και σχετίζονται με τις μετατάξεις, την αύξηση της στελέχωσης και την υιοθέτηση συγκεκριμένων προτάσεων με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του στρατοπέδου.

    Συγκεκριμένα, αναφέρει-μεταξύ άλλων- τα εξής: «…το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε νέο κύκλο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας θα συμπεριλάβει τις υπηρεσιακές ανάγκες του ΚΕΤΧ με σκοπό τη μετάταξη επιπλέον προσωπικού σε αυτό…».

    Αναφορικά με την αύξηση της στελέχωσης του ΚΕΤΧ, «…θα εξετασθεί η μετάθεση στο Κέντρο, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών με κατάλληλες ειδικότητες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτές, στο πλαίσιο του σχεδιασμού των μεταθέσεων του έτους 2021…».

    Τέλος, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δυνατοτήτων του ΓΕΣ για το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 και της Αναπτυξιακής Στρατηγικής του ΥΠΕΘΑ 2020-2023 -σύμφωνα με τους Εθνικούς Στρατηγικούς Στόχους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2021-2025)- έχουν προταθεί: 1. Η τοποθέτηση 1.648 φωτοβολταϊκών σωμάτων, 2. η αναβάθμιση αιθουσών των πέντε σχολείων τεχνικής εκπαίδευσης, 3. η αποκατάσταση της στέγης του σχολείου μηχανουργικών κατεργασιών και 4. η αντικατάσταση αμιαντοσκεπών σε κτίρια και υπόστεγα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε φίλους όσο μεγαλώνουμε;

    Οι φίλοι μας είναι οι θαυμαστές μας και εμείς...

    Εποχική γρίπη: Για πόσες μέρες μπορώ να τη μεταδώσω σε άλλους

    Ανησυχητικές είναι οι πρώτες ενδείξεις για την εποχική γρίπη...

    Τα τρία ζώδια που θα γυρίσουν σίγουρα σε έναν πρώην τους

    Το να προχωρήσουμε έπειτα από έναν χωρισμό δεν είναι...