Χορήγηση 75.000 ευρώ από την Ιερά Σύνοδο για τους πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας

    Ημερομηνία:

    Τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφτηκε ο  Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, για να εκφράσει την ολόθυμη συμπαράσταση και βαθιά συμπάθεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Μελών της Ιεράς Συνόδου προς την τοπική εκκλησία καθότι, ένα μεγάλο μέρος της Μητροπολιτικής Περιφερείας επλήγη από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

    Παράλληλα, του γνωστοποίησε την απόφαση της Δ.Ι.Σ για την άμεση χορήγηση προς την τοπική Εκκλησία του ποσού των 75.000 € για την ενίσχυση των πληγέντων. Το ποσό αυτό προέρχεται από τη δισκοφορία της 14ης Σεπτεμβρίου 2023, όσο και από αυτοπροαίρετες προσφορές  Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος  ενημέρωσε τον Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς επίσης  και για τις ενέργειες της Ιεράς μας Μητροπόλεως, με σκοπό την πολυποίκιλη στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων.

    Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση,  από την πρώτη κιόλας ημέρα βρίσκεται κοντά στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες αναλαμβάνοντας την σίτιση και την ένδυσή τους, την δωρεάν διάθεση κλινοσκεπασμάτων, καθαριστικών παντός τύπου, ειδών διατροφής μακράς διαρκείας, ζωοτροφών και λιπασμάτων, με τη βοήθεια των κατά τόπους εφημερίων,του Σ.Σ.Κ.Βόλου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χεζμπολάχ – Θάνατος Νασράλα: Τριήμερο πένθος στον Λίβανο

    Η κυβέρνηση του Λιβάνου κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για...

    Κινητοποίηση τα μεσάνυχτα στο νέο λιμάνι Πάτρας – Εφθασαν 50 μετανάστες – ΦΩΤΟ

    Επιχείρηση για τη διάσωση 50 αλλοδαπών επιβαινόντων ιστιοφόρου σκάφους από φορτηγό...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Δευτέρα 30-9-2024

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΕΙΡΗΝΗ χηρα ΝΙΚ. ΜΗΛΙΩΝΗ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΛΗ ΕΤΩΝ...

    Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Αχαϊας

    Οι εκλογές για την ανάδειξη των 31 μελών του...
    Best Shop