Αχαΐα: Υπάρχουν ακόμα κενά σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

    Ημερομηνία:

    Το δεύτερο κύμα των προσλήψεων των αναπληρωτών στα σχολεία της Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης μπορεί να έφερε μια ανάσα σε ότι αφορά την κάλυψη των κενών στην ειδική αγωγή, αλλά δεν επέλυσε οριστικά το πρόβλημα.

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα κενά που παρέμειναν  στα σχολεία στον τομέα της παράλληλης στήριξης κυμαίνονται στα 8 με 10 σε όλη την Αχαΐα, ενώ υπάρχουν ελλείψεις τόσο στα Τμήματα Ένταξης, όσο στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας .

    Παράλληλα, πέντε κενά υπάρχουν και στο βοηθητικό προσωπικό που αφορά τα νήπια που έχουν κάποιες δυσκολίες, σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας τους και χρειάζονται μια ενίσχυση ή μια βοήθεια αν θέλετε έτσι ώστε να προσαρμοστούν ομαλά με το υπόλοιπο μαθητικό σύνολο.

    Οι αριθμοί αυτοί σε σύγκριση με τα κενά που υπήρχαν τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά το κύμα των πρώτων προσλήψεων σε αναπληρωτές μπορεί να μην είναι μεγάλοι, όμως, η εμπειρία των περασμένων ετών δείχνει ότι ειδικότερα στον τομέα της ειδικής αγωγής, από τον Νοέμβριο και μετά,  τα παιδιά που έχουν ανάγκη από βοήθεια, έχοντας διάφορες μαθησιακές δυσκολίες, αυξάνονται.

    Είναι η περίοδο, άλλωστε,  που τα ΚΕΔΑΣΥ  εξετάζουν  τις περισσότερες από αιτήσεις που έχουν γίνει από τις οικογένειες των παιδιών.  Θυμίζουμε ότι ειδικότερα στην παράλληλη στήριξη τα κενά συνολικά σε νηπιαγωγεία και σε δημοτικά ήταν παραπάνω από 100 σε όλη την Αχαΐα. Το μεγαλύτερο ποσοστό  των κενών αυτών καλύφτηκε όμως οι ανάγκες παραμένουν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνουν ακόμα περισσότερες.

    Οπότε  τα σχολεία, δημοτικά και νηπιαγωγεία θα χρειαστούν  για την κάλυψη των κενών οπωσδήποτε το τρίτο κύμα προσλήψεων αναπληρωτών που σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο θα έρθει από τις 10 Νοεμβρίου και μετά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: «Φωτιά και νερό»

    Μετά τον περσινό, πρώτο κι επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων, το...

    ΠΑΤΡΑ: Έρχεται ο «Ζηλιαρόγατος»

    Η θεατρική εταιρεία «Ευ(Φ)ορία γέλωτος» παρουσιάζει στην Πάτρα την...

    Η Αερολέσχη Πατρών κατέκτησε το τρίτο βραβείο στους αγώνες γενικής αεροπορίας

    Της Σοφίας Καυκοπούλου Όπως έγινε γνωστό,  η Αερολέσχη Πατρών χθες...

    ΠΑΤΡΑ: Ερχεται η Ντόρα Μπακογιάννη

    Πενήντα χρόνια  από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνονται την προσεχή...
    Best Shop