Μακρόν – Σούνακ: «Είναι επείγον να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια μέσα στη Γάζα»

    Ημερομηνία:

    Την ανησυχία τους σχετικά με τη διοχέτευση της βοήθειας στη Γάζα εξέφρασαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα ο Ρίσι Σούνακ και ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

    «Οι ηγέτες τόνισαν τη σημασία να φτάσει επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια μέσα στη Γάζα», δήλωσε εκπρόσωπος του Ρίσι Σούνακ, σύμφωνα με το Reuters.

    «Συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού στις προσπάθειες να φτάσουν καίριας σημασίας τρόφιμα, καύσιμα, νερό και φάρμακα σε εκείνους που τα χρειάζονται, και να βγουν οι ξένοι υπήκοοι» από τη Γάζα, συμπλήρωσε ο ίδιος.

    «Εξέφρασαν την κοινή ανησυχία τους για τον κίνδυνο κλιμάκωσης στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα στη Δυτική Όχθη» και συμφώνησαν στην ανάγκη να μην παραβλεφθεί «το μακροπρόθεσμο μέλλον της περιοχής, ιδιαίτερα η ανάγκη για μια λύση δύο κρατών».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Η τραγική μάνα στα Δικαστήρια – Μαζί με τις άλλες δύο κόρες της θρηνούν για την 27χρονη

    Η µητέρα και η θεία της κρατούσαν αγκαλιά τη...

    Tesla: Βουτιά έως 89% στις πωλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη

    Η Tesla κατέγραψε τον Οκτώβριο μία από τις πιο απότομες πτώσεις πωλήσεων της...

    Δύο μαχαιρώματα για οπαδικές διαφορές σε λίγες ώρες στη Χαλκίδα: Νεκρός ένας 23χρονος – Συνελήφθησαν 5 άτομα

    Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία της Χαλκίδας μετά τα δύο περιστατικά...

    Πάτρα: Συγκέντρωση για το “λουκέτο” στα ΕΛΤΑ Ζαρουχλεϊκων – Βίντεο με Κώστα Πελετίδη

    Παράσταση διαμαρτυρίας για το λουκέτο σε υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ...