Εθνική στρατηγική (ΤΩΡΑ) για το δημογραφικό

    Ημερομηνία:

    Ασφαλώς επαινετή η πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για την διεξαγωγή ημερίδας, για το δημογραφικό, μετά τα καμπανάκια που ηχούν εκκωφαντικά για τη μείωση του πληθυσμού, τόσο στα αστικά κέντρα, πανελλαδικά, όσο και στις ορεινές περιοχές.

    Επιστήμονες διατύπωσαν τις απόψεις τους, ενώ η αρμόδια υπουργός, ανέφερε  ότι σε 4 μήνες θα παραδοθεί το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για το μείζον αυτό θέμα.

    Ζητούμενο, ωστόσο, μετά την διαπίστωση ότι συρρικνώνεται ο ελληνικός πληθυσμός, και υπάρχει δημογραφική κάμψη, να χαραχθεί και κυρίως να ακολουθηθεί σε βάθος χρόνου μία δημογραφική πολιτική, που θα ανατρέψει την πραγματικότητα.

    Σ’ αυτόν τον σχεδιασμό πρέπει να ληφθεί υπόψη το διακομματικό πόρισμα της Βουλής, από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, που αναγνωρίζει ότι, πράγματι, υφίσταται μείζον ζήτημα και καλό είναι να υπάρξουν πιο γενναίες πολιτικές στήριξης της δημιουργίας οικογένειας.

    Αναμφίβολα, το πρόβλημα είναι  πολυπαραγοντικό. Θα πρέπει κυρίως να δημιουργηθεί μία αίσθηση ασφάλειας και βεβαιότητας, ότι μπορεί κανείς να δημιουργήσει οικογένεια.

    Και πρώτη  και βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να έχει την πεποίθηση, ότι μπορεί να εργασθεί, να έχει δουλειά.

    Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει  συγκεκριμένες προτάσεις πως πρέπει αρχικά να ανακόψουμε την δημογραφική παρακμή και μετά μέσω της ανόδου της γονιμότητας, αλλά και της άμεσης μετανάστευσης να επιτύχουμε την αύξηση του πληθυσμού, ενώ σ’ αυτές περιλαμβάνονται και στοχευμένα μέτρα, που θα στηρίξουν τα νέα ζευγάρια και τις πολύτεκνες οικογένειες.

    Η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος χρειάζεται ΤΩΡΑ μια εθνική στρατηγική μακριά από μικροκομματικές πολιτικές, φθηνά συνθήματα και παροχολογία.

     

    *Η Κατερίνα Σολωμού είναι Kαθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, Αν. Τομεάρχης Υγείας ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ζουν τον έρωτά τους στη Μύκονο λίγους μήνες μετά τον γάμο τους

    Για το νεόνυμφο ζευγάρι οι διακοπές ακόμα καλά κρατούν.  Ο Απόστολος...

    Μαρτυρία – Σοκ για την Ειρήνη Μουρτζούκου: «Ντα το μωρό» – Κακοποίηση παιδιού καταγγέλλει μητέρα

    Η σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου έχει ανοίξει τον ασκό...

    Πάτρα: Ο Θανάσης Μούλιας εξελέγη επίκουρος καθηγητής καρδιολογίας

    Εγραψε ο καθηγητής καρδιολογίας Περικλής Νταβλούρος: Εκλογή κ. Αθανάσιου...

    Ισραήλ: Ο «τελευταίος ηγέτης της Χαμάς», είναι νούμερο 1 στόχος της επίγειας επιχείρησης στη Γάζα

    Με την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης «Άρματα του Γεδεών...