Αιγιάλεια: Το λάθος που πρόδωσε τον ληστή της Ελίκης

    Ημερομηνία:

    Σε 1.280 ευρώ ανέρχεται η λεία του από δύο ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών φαρµακείων, ενώ του καταλογίζεται και απόπειρα ληστείας σεφούρνο. Οάνδρας συνελήφθη από την Ασφάλεια Πατρών µετά από ένταλµα που εκδόθηκε σε βάρος του από την Ανακρίτρια Αιγίου το µεσηµέρι της Παρασκευής καθώς ταυτοποιήθηκε από τους αστυνοµικούς. Αυτό που τον πρόδωσε, σύµφωνα µε πληροφορίες ήταν η µεθοδολογία του. Το γεγονός ότι επέλεγε στόχους που βρίσκονταν γυναίκες και δρούσε νυχτερινέςώρες, ο σωµατότυπος και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του που αναγνωρίστηκε από τις παθούσες παρά το γεγονός ότι φορούσε µάσκα. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., η σύλληψη του κατηγορούµενου, πραγµατοποιήθηκε έπειτα από την ταυτοποίησή του, από τους αστυνοµικούς του Τµήµατος Ασφάλειας Αιγιαλείας και την έκδοση εντάλµατος σύλληψης της ΑνακρίτριαςΑιγίου, γιατααδικήµατατης διάπραξης ληστειών τετελεσµένων και σε απόπειρα και της παράβασης του νόµου περί όπλων. Επισηµαίνεται ότι οι αστυνοµικοί της ΟΠΚΕ του Τµήµατος Ασφάλειας Αιγιαλείας εντόπισαν τον κατηγορούµενο σε περιοχή της Κορινθίας καιτον προσήγαγαν στο Τµήµα Ασφάλειας Αιγιαλείας.

    Σύµφωνα µε την ΕΛ.ΑΣ., από την µεθοδική και ενδελεχή έρευνα που ενήργησαν οι αστυνοµικοί του Τµήµατος Ασφάλειας Αιγιαλείας, εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών (δύο τετελεσµένες και µία απόπειρα) και ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του κατηγορούµενου, ο οποίος διέπραξε τις παρακάτω ληστείες: 1. Στις 18-10-2023 το βράδυ σε περιοχή της Αττικής, µετέβη σε φαρµακείο και µε την απειλή πυροβόλου όπλου,τύπου πιστολιού, αφαίρεσε από την ιδιοκτήτρια το χρηµατικό ποσό των 100 ευρώ. 2. Στις 20-10-2023 το βράδυ σε περιοχή τηςΑιγιαλείας, εισήλθε σεφαρµακείο και µε την απειλή πυροβόλου όπλου, τύπου πιστολιού, αφαίρεσε από την ιδιοκτήτρια το χρηµατικό ποσό των 1.180 ευρώ. 3. Στις 21-10-2023 το βράδυ σε περιοχή τηςΑιγιαλείας,µετέβη σε κατάστηµα και µε την απειλή πυροβόλου όπλου απαίτησε χρήµατα από συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη, που βρισκόταν στο κατάστηµα, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του.

    Ως προς την µεθοδολογία του, επισηµαίνεται από την ΕΛ.ΑΣ., ότι «ο κατηγορούµενος µετέβαινε στους στόχους του, έχοντας καλυµµένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας κουκούλα, ιατρική µάσκα και γάντια, ενώ ενεργούσε βραδινές ώρες και σε χώρους όπου εργάζονταν κυρίως γυναίκες». Σε σωµατική έρευνα που διενεργήθηκε στον κατηγορούµενο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σε αγροικία σε περιοχή της Αττικής, όπου διέµενε προσωρινά βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου. Ο συλληφθείς µε τη σε βάρος του δικογραφία κακουργηµατικού χαρακτήρα, για ληστεία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου και πήρε προθεσµία για να απολογηθεί στον Ανακριτή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι ευχές του Ιάσονα Φωτήλα στον Δημήτρη Καλογερόπουλο

    Σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Πολιτισμού, βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας...

    Πτώση 36% στα αποθέματα νερού στην Αττική μέσα σε δύο χρόνια – «Καταναλώστε με μέτρο», λέει ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ

    Με άρθρο του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος...

    Κόσμος έσπευσε να πάρει τα λουλούδια της νυφικής διακόσμησης μετά τον γάμο Γλύξμπουργκ – Κουμάρ

    Στη Μητρόπολη Αθηνών παντρεύτηκαν χθες η Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και ο...

    Μαστογραφία: 416.000 γυναίκες έκαναν δωρεάν, σε 26.000 βρέθηκαν ευρήματα

    Ο Οκτώβριος είναι παγκοσμίως ο μήνας που είναι αφιερωμένος...
    Best Shop