Αχαΐα: Η ΠΔΕ ενισχύει την τοπική ΕΛ.ΑΣ. με 120.000 ευρώ

    Ημερομηνία:

    Την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας έχει αποφασίσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αξιοποιώντας έναν νόμο που αναφέρει ότι οι ΟΤΑ του Α’ και του Β’ βαθμού μπορούν να βοηθήσουν τα Σώματα Ασφαλείας.

    Αυτό ήταν και το νόημα της σύσκεψης που έγινε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εξασφαλίσει ένα ποσό για την Αχαΐα της τάξεως των 120.000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό έχει εξασφαλίσει και για τις αντίστοιχες Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

    Το κονδύλι αυτό, σε ότι αφορά την Αχαΐα, θα δοθεί ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν κάθε φορά. Έτσι,  όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη θα αγοραστούν σε πρώτη φάση αστυνομικά μπουφάν και αλεξίσφαιρα γιλέκα τα οποία θα προμηθευτούν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

    Σημειώνουμε ότι και στον ρουχισμό οι ελλείψεις της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. είναι μεγάλες και υπάρχει πρόβλημα αφού ένα μεγάλο ποσοστό του εξοπλισμού και των ρούχων που έχουν οι αστυνομικοί είναι παλιά και έχουν φθαρεί.

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι η πρώτη σε όλη την επικράτεια που ενεργοποιεί αυτόν τον νόμο για την ενίσχυση της Αστυνομίας.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναστέλλεται η λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών

    Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Μουρτζούκου. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά...

    Αγιοκατατάχθηκε ο π. Δημήτριος Γκαγκαστάθης!

    Χαρμόσυνα χτυπούν από σήμερα οι καμπάνες στην Ιερά Μητρόπολη...

    ΠΑΤΡΑ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη – Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία – ΧΑΡΤΗΣ

    Λόγω υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή μας αύριο  Πέμπτη...