Η ευθύνη των Δήμων για τα φρεάτια… και το “εμπόδιο” των μη προσλήψεων και μη χρηματοδότησης!

    Ημερομηνία:

    του Αχιλλέα Ροδίτη |

    Είναι γεγονός ότι η πρόσφατη νεροποντή, αν και κράτησε μόλις 15 λεπτά περίπου λεπτά, ήταν υπεραρκετή για να πλημμυρίσουν ξανά δρόμοι, πεζόδρομοι και πλατείες.

    Τα βουλωμένα φρεάτια σε συνδυασμό με τον αυξημένο όγκο νερού, λόγω κλιματικής αλλαγής, είναι ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» που φέρνει άσχημα αποτελέσματα. Κι αν βρέξει ακόμα πιο πολύ ή το ίδιο αλλά για περισσότερη ώρα; Τι θα γίνει;

    Προφανώς είναι λοιπόν δικαιολογημένη η αντίδραση πολιτών που στρέφονται κατά φορέων επικεντρώνοντας στους Δήμους.  Αλλά είναι επίσης δικαιολογημένη και η αντίδραση των Δήμων σε τέτοιες περιπτώσεις. Διότι πρέπει να καθαριστούν τα φρεάτια, πρέπει να γίνουν έργα για να προληφθούν καταστροφές.

    Αλλά πώς θα γίνουν όλα αυτά όταν οι Δήμοι «φωνάζουν» εδώ και χρόνια ότι δεν γίνονται προσλήψεις, δεν αυξάνονται οι χρηματοδοτήσεις για να κάνουν όσα πρέπει να κάνουν; Προ ημερών το ΔΣ της ΚΕΔΕ ζήτησε επισήμως από την κυβέρνηση να υπάρξει «Ειδική γραμμή στο Ταμείο Ανάκαμψης για έργα των Δήμων και ειδική γραμμή στο ΠΔΕ για έργα πρόληψης ειδικών καταστροφών».

    Όταν διαμαρτυρόμαστε μήπως πρέπει να μην αγνοούμε όλα τα παραπάνω; Για να ξέρουμε ακριβώς ποιος φταίει και σε τι βαθμό; Οι Δήμοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους φορτωμένοι αρμοδιότητες που δεν μπορούν πρακτικά να φέρουν εις πέρας. Καταντούν απλοί «διαχειριστές» μιζέριας. Και «κυματοθραύστες» αντιδράσεων…

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οδοντίατρος νάρκωσε και βίασε μοντέλο – Τη μετέφερε σπίτι του και την κακοποίησε

    Μία γυναίκα, που εργάζεται ως μοντέλο στην Ρουμανία, δεν...

    Είναι κακό για την υγεία μας το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση; Η επιστήμη απαντά

    Εντάξει, για τα σουβλάκια, τις πίτσες και τα τσιπς...

    ΗΠΑ: Οργή για την εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα – «Ασφυκτιούσε επί οκτώ λεπτά»

    Οι Αρχές στην Αλαμπάμα χρησιμοποίησαν αέριο άζωτο για την...

    Νότιος Κορέα: Ποια είναι η 80χρονη που θέλει να γίνει Μις Υφήλιος

    Η 80χρονη Τσόι Σουν Χουά γεννήθηκε σχεδόν μια δεκαετία...
    Best Shop