ΠΑΤΡΑ: “Ντου” της ΑΑΔΕ – “Λουκέτο” σε εμπορικό στην Πλ. Γεωργίου και σε ένα καφέ

    Ημερομηνία:

    Αποφασισμένη να πατάξει τη φοροδιαφυγή είναι η κυβέρνηση, γι’ αυτό και το «σαφάρι» ελέγχων συνεχίζεται παντού, με την Πάτρα να το ζει, αφού ήδη στην περιοχή άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες «καμπάνες».

    Σύμφωνα με επίσημη εκδοχή, βρήκαν ότι δεν είχαν κοπεί ή δεν είχαν αποσταλεί αποδείξεις στην ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο στην επιχείρηση και να κλείσει για λίγες ημέρες.

    Επίσης, χθες, στο κέντρο της πόλης κυκλοφόρησε κλιμάκιο, όπου έκανε ελέγχους σε πολλά εμπορικά καταστήματα,  και σε ορισμένα από αυτά υπήρξαν παραβάσεις, οι οποίες βεβαιωθήκαν, χωρίς όμως να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για λουκέτα ή χρηματικά πρόστιμα.

    Είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΑΔΕ δίνει, τελευταία, ιδιαίτερη σημασία στους στοχευόμενους ελέγχους, όπως αυτοί προκύπτουν από τον ειδικό αλγόριθμο ανάλυσης κινδύνου, με βάση και την ευρύτερη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων. Παράλληλα, συνεχίζονται και οι επιτόπιοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι.

    Ταυτόχρονα, οι εκτεταμένες διασταυρώσεις και τα στοιχεία από τις ψηφιακές πλατφόρμες, e-send και myDATA, συνδυαστικά με τα στοιχεία συναλλαγών από τα POS, βοήθησαν σημαντικά τη στόχευση των ελέγχων. Εντοπίστηκαν επιχειρήσεις με παραβάσεις μη έκδοσης και μη διαβίβασης φορολογικών στοιχείων, καθώς και πλήθος περιπτώσεων, όπου η επιχείρηση δεν είχε διαβιβάσει τα αντίστοιχα παραστατικά.

    Σε όλες αυτές τις επιχειρήσεις, επιβλήθηκε κλείσιμο 48 ωρών, καθώς και τα αναλογούντα πρόστιμα.

    ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δυτική Ελλάδα: 37 τροχαία τον Οκτώβριο

    Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά...

    Πάτρα: Πρεμιέρα την Κυριακή για τη νέα παράσταση των «Υποκριτών» στο «Μηχανουργείο»

    Η θεατρική ομάδα Πάτρας «Υποκριτές» παρουσιάζει από την προσεχή...

    To μήνυμα του Νίκου Σύφαντου για τις εσωκομματικές της ΝΔ

    Η πολιτική και η κομματική πορεία ασκείται εφαρμοζμένα και...

    ΕΡΕΥΝΑ: Στην Πάτρα ο πιο φθηνός εσπρέσο της χώρας – δείτε τιμές σε άλλες πόλεις

    Το Pricefox, η πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφαλειών αυτοκινήτου, επιστρέφει και...