Καλάβρυτα – Το σενάριο που μπορεί να αυξήσει τα δρομολόγια του Οδοντωτού

    Ημερομηνία:

    Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της ιταλικής εταιρείας Hellenic Train, αλλά και με την προκάτοχο της εταιρείας της, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τον ΟΣΕ για τη διαχείριση των τραίνων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της επικράτειας, δεν περιλάμβανε τις τουριστικές σιδηροδρομικές γραμμές της χώρας.

    Μεταξύ αυτών και του Οδοντωτού που έχει χαρακτηριστεί ως μια τουριστική γραμμή. Κατά συνέπεια η Hellenic Train κακώς διαχειριζόταν όλα αυτά τα χρόνια τη συγκεκριμένη γραμμή, αλλά και κακώς εισέπραττε τα έσοδα από τα εισιτήρια.

    Το όλο θέμα το ψάχνει τόσο ο Δήμος Καλαβρύτων, όσο και ο ΟΣΕ. Αν εντέλει αποδειχθεί ότι τα παραπάνω ισχύουν, τότε ο Δήμος Καλαβρύτων θα εισηγηθεί στον ΟΣΕ την δημιουργία ενός ξεχωριστού φορέα που να αφορά τις τουριστικές γραμμές, έχοντας ως άμεσο στόχο την αύξηση των δρομολογίων.

    Η αύξηση των δρομολογίων που αποτελεί χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας των Καλαβρύτων θα φέρει περισσότερους τουρίστες στην ιστορική πόλη και κατά συνέπεια περισσότερο χρήμα στην τοπική αγορά.

    Μέχρι τώρα η Hellenic Train πραγματοποιούσε μόλις δύο δρομολόγια την ημέρα στην γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα και άλλα δύο με επιστροφή, χωρίς να εισακούει τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των ξένων τουριστών που ήθελαν να έχουν αυτή την εμπειρία και να ταξιδέψουν μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού με το τρένο.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οδοντίατρος νάρκωσε και βίασε μοντέλο – Τη μετέφερε σπίτι του και την κακοποίησε

    Μία γυναίκα, που εργάζεται ως μοντέλο στην Ρουμανία, δεν...

    Είναι κακό για την υγεία μας το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση; Η επιστήμη απαντά

    Εντάξει, για τα σουβλάκια, τις πίτσες και τα τσιπς...

    ΗΠΑ: Οργή για την εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα – «Ασφυκτιούσε επί οκτώ λεπτά»

    Οι Αρχές στην Αλαμπάμα χρησιμοποίησαν αέριο άζωτο για την...

    Νότιος Κορέα: Ποια είναι η 80χρονη που θέλει να γίνει Μις Υφήλιος

    Η 80χρονη Τσόι Σουν Χουά γεννήθηκε σχεδόν μια δεκαετία...
    Best Shop