Ενα διαφορετικό ταξίδι που έχει ως προορισμό τη γνωριμία με την ιστορία της μαύρης καλλονής, της μαύρης σταφίδας, μας επιφυλάσσει το Φεστιβάλ «Πριμαρόλια» 2023 που φέτος σταθμεύει 18 Νοεμβρίου-3 Δεκεμβρίου στο αρχιτεκτονικό κόσμημα της Πάτρας, στη βίλλα Κόλλα.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Χρήστος Μπούρας σημείωσε ότι στόχος αυτού του μνημονίου συνεργασίας είναι «να έρθει το Πανεπιστήμιο πολύ κοντά με τους κοινωνικούς φορείς να αναπτύξει συνεργασίες και συνέργειες εξωστρέφειας. Οι φοιτητές μας θα γνωρίσουν το παρελθόν, ώστε να το χρησιμοποιήσουν ως όχημα για το μέλλον. Αυτή η συνεργασία που έκανε το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού είναι πολύ σημαντική καθώς δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές του μέσα από εργαστήρια να έχουν μία μοναδική εμπειρία γνωριμίας με την ιστορία του τόπου μας που αποτελεί το βασικό στοιχείο για την προσέλκυση τουριστών».
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ
Ο πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Απόστολος Ραφαηλίδης ανέφερε: «Το Τμήμα μας βρίσκεται σε μία πορεία ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτής εντάσσεται και η συγκεκριμένη συνεργασία που έχει ως στόχο να φέρει στην επιφάνεια την πολιτιστική μας κληρονομιά, η οποία μπορεί να καταστήσει τον τόπο αυτό ως τουριστικό προορισμό».
ΜΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Η δρ. Μαρία Αργυροπούλου που έστησε τη γέφυρα συνεργασίας του Τμήματος με τον Οργανισμό «Πριμαρόλια», είπε ότι το Τμήμα διανύει μία πορεία εξωστρέφειας που έχει ως βάση της τις συνέργειες και τις βιωματικές εμπειρίες των φοιτητών. Εκανε ειδική αναφορά στην Αχάια Κλάους με την οποία ήδη συνεργάζεται το Τμήμα και στην ιστορική βίλα Κόλλα που η συγκεκριμένη συνεργασία τη ζωντανεύει και τη φέρνει στο προσκήνιο.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΡΑΣ
Τη σύλληψη και τη συνεπιμέλεια της φετινής έκθεσης σύγχρονης τέχνης έχουν οι εικαστικοί Νάνσυ Χαριτωνίδου και Βασίλης Ψαρράς. «Σε συνεργασία με πέντε καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Αγγλία (Susan Collins, Αντώνης Βολανάκης, Ηλέκτρα Μάιπα, Κώστας Μπασάνος, Λιλή Χασιώτη), παρουσιάζουμε πρωτότυπα καλλιτεχνικά έργα (εγκαταστάσεις, ψηφιακή τέχνη, επιτελεστικά περιβάλλοντα) που εμπνέονται από το αρχείο και τον τόπο. Η έκθεση έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά και ουσιαστικά να τονώσει το ιστορικό κομμάτι, φέρνοντάς το στο σήμερα και μπροστά στα μάτια ων νέων, των φοιτητών με σύγχρονα μέσα» ανέφερε ο κ. Ψαρράς.