Γαλλία: Η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ θα ήταν «καταστροφή» για την ευρωπαϊκή γεωργία

    Ημερομηνία:

    Η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν «καταστροφή» για τον αγροτικό τομέα της Ευρώπης, υποστήριξε σήμερα ο Αρνό Ρουσό, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου αγροτικού συνδικάτου της Γαλλίας, του FNSEA, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικές εφημερίδες.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, ενώ χορήγησε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στη Γεωργία.

    «Με φόντο τον πόλεμο, είναι πολύ δύσκολο να εκφράσουμε τη γνώμη μας για αυτό το θέμα, γιατί αμέσως θα μας κατηγορήσουν ότι δεν στηρίζουμε την Ουκρανία. Όμως αν δούμε τα πράγματα μόνο από αγροτική σκοπιά, η είσοδος της Ουκρανίας στην ΕΕ θα ήταν καταστροφή για την ευρωπαϊκή γεωργία», είπε ο Ρουσό στις εφημερίδες του ομίλου Ebra.

    Η ουκρανική γεωργία «δεν παίζει με τους ίδιους κανόνες», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι αντιστοιχεί «στο 1/4 της ευρωπαϊκής, κυρίως όσον αφορά την πτηνοτροφία και τις αροτραίες καλλιέργειες, με περιβαλλοντικούς κανόνες και πρότυπα παραγωγής πολύ κάτω από τα δικά μας».

    Ο υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας Μαρκ Φεσνό θα μεταβεί στην Ουκρανία την Παρασκευή και το Σάββατο, προσκεκλημένος του Ουκρανού ομολόγου του, Μίκολα Σόλσκι. Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό, με την επίσκεψη αυτή θα του δοθεί η ευκαιρία να επαναλάβει τη στήριξη της Γαλλίας στην Ουκρανία στον αγροτικό τομέα, ενώ θα ενισχυθεί η συνεργασία των δύο χωρών και θα συζητηθούν όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Προφυλακίστηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου – Νέες αποδοκιμασίες – ΒΙΝΤΕΟ

    Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου μετά την απολογία της ενώπιον της...

    Βουτήξτε στις 10 από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα! Οι 5 από τις 10… στην Δυτική Ελλάδα

    Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να «απομονώσεις» δέκα μόνο...

    Έρχεται αστάθεια διαρκείας στις αγορές – Παράγοντες ανασφάλειας οι δασμοί, το πετρέλαιο και η «άτονη» παγκόσμια ανάπτυξη

    Σε φάση έντονης μεταβλητότητας και χωρίς σαφή κατεύθυνση εισέρχονται...

    Τροχαίο δυστύχημα : Νεκρός 25χρονος οδηγός μηχανής – Συγκρούστηκε με όχημα που οδηγούσε 77χρονος

    Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, καθώς την τελευταία του...