ΠΑΤΡΑ: Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού  η Μαρίνα επιτέλους θα είναι έτοιμη

    Ημερομηνία:

    Μέχρι το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού  η Μαρίνα επιτέλους θα είναι έτοιμη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής.  

    Το έργο αναμένεται να μπει για τρίτη συνεχόμενη φορά σε διαγωνιστική διαδικασία και αυτή τη φορά όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει ανάδοχος, με την δημοτική αρχή να έχει ψάξει καλά το όλο θέμα, ανεβάζοντας τον προϋπολογισμό του έργου και διαμορφώνοντας συγκεκριμένους όρους που αναμένεται να δώσουν κίνητρα στις εταιρείες που ειδικεύονται στα λιμενικά έργα.

    Εφόσον όλα πάνε καλά ο ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο θα υπογράψει σύμβαση μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες που αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν με την κακοκαιρία του 2021.

    Η μελέτη του έργου αφορά τις τρεις (τις πλωτές) από τις έξι εξέδρες που έχουν καταστραφεί πλήρως και την αποκατάσταση ορισμένων χερσαίων υποδομών που είχε αφήσει πίσω της η καταστροφή. Η χρηματοδότηση του έργου είναι από τα 700.000 ευρώ που έχει δώσει η κυβέρνηση για αυτόν τον σκοπό.

    Σύμφωνα πάντως με επαγγελματίες που ασχολούνται με τη Μαρίνα η αποκατάσταση των τριών ξύλινων εξέδρων (όχι των πλωτών που βρίσκονται στην βόρεια λεκάνη της Μαρίνας) είναι ένα έργο που δεν κοστίζει πάνω από 40.000 ευρώ.

    Οπότε οι εργασίες που περιλαμβάνουν τη μελέτη για την Μαρίνα αφορούν κυρίως τις τρεις πλωτές εξέδρες και με βάση τα χρήματα που υπάρχουν μπορεί να επισκευαστούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο και οι έξι εξέδρες.

    Κάτι που μπορεί να μην κάνει τον λιμένα μια σύγχρονη Μαρίνα αλλά τουλάχιστον θα δώσει τη δυνατότητα στον χώρο να φιλοξενήσει και νέα διερχόμενα σκάφη. Το σημαντικό όμως για δεκάδες πατρινούς είναι ότι θα βελτιωθεί και θα αλλάξει η αισθητική εικόνα της Μαρίνας που τα τελευταία χρόνια είναι για… κλάματα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αναστάτωση στην Βάρκιζα: Ηλικιωμένη οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και εισέβαλε σε παιδική χαρά

    Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2024...

    38χρονος έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε τρεις γυναίκες

    Στη σύλληψη ενός 38χρονου άνδρα προχώρησαν τα ξημερώματα της...

    Γιώργος Κωνσταντίνου: Δεν υπάρχει κάτι που να με τρομάζει – Έζησα τον τορπιλισμό της Έλλης

    Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;» ήταν σήμερα (28/9) ο Γιώργος...
    Best Shop