Συνάντηση Νίκου Καραθανασόπουλου με μέλη του Συλλόγου ΑΣΠΠΑΜΑ

    Ημερομηνία:

    Συνάντηση του Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Αχαΐας με μέλη του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία (ΑΣΠΠΑΜΑ) πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 14 Νοέμβρη για τα οξυμμένα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου παρακολουθούνται 350 ασθενείς με Μεσογειακά Σύνδρομα και με 250 από αυτούς να μεταγγίζονται κάθε 15 μέρες από τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και τα Ιόνια νησιά.

    proliptikes

    Μετά από την συνταξιοδότηση ενός γιατρού και την επικείμενη ενός δεύτερου, τους επόμενους μήνες, οι ασθενείς λαμβάνουν ελλιπή παρακολούθηση, ενώ οι γιατροί πηγαίνουν από πόστο σε πόστο, αφού δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των τμημάτων (κλινική, τακτικά ιατρεία, μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού και μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας).

    Τα προβλήματα έχουν αναδείξει το προηγούμενο διάστημα τόσο οι Σύλλογοι των ασθενών, όσο και η  διεύθυνση της παθολογικής κλινικής με έγγραφά της προς την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο.

    Ο Ν. Καραθανασόπουλος ενημέρωσε για την ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τους βουλευτές του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στις τραγικές ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και τη συνεχή υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας, που αποτελούν ευθύνη της ΝΔ, και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, που υποβαθμίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας και δίνουν παράλληλα ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας. Δεσμεύτηκε πως το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλάι των ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία στηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους, καθώς και στις διεκδικήσεις των υγειονομικών.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΙΟΒΕ: Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο

    Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα τον Φεβρουάριο σύμφωνα ε τα...

    ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ: Ένταση στην οδό Γούναρη μεταξύ αστυνομικών και αναρχικών – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

    Ένταση και λεκτικές αντιπαραθέσεις αλλά και απειλές μεταξύ αστυνομικών...

    Ενέργεια: Πάνω από 180000 αιτήσεις για τα “Εξοικονομώ”

    Κάθε προηγούμενο ξεπερνά ο ρυθμός με τον οποίο τρέχουν...

    Τέμπη: Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στο Κουλούρι για το εμπορικό τρένο την Παρασκευή

    Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, με εντολή εφέτη ανακριτή, κλιμάκιο...
    Best Shop