Νικολόπουλος: Σήμερα όλη η Πάτρα αγάλλεται και χαίρει διότι νέος Άγιος ανεδείχθη ο «παππούλης» Γερβάσιος

    Ημερομηνία:

    Το οικουμενικό πατριαρχείο κατέταξε στους δέλτους των Αγίων της εκκλησίας μας , τον πατέρα Γερβάσιο Παρασκευόπουλο που σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε νυχθημερόν  για τη δόξα του Αληθινού Θεού και τη σωτηρία των ανθρώπων. Οι Πατρινοί Άγιο τον αναγνώριζαν Άγιο ενώ ακόμα ζούσε!

    Καμιά πράξη της εκκλησιαστικής αρχής δεν χρειαζόταν, έφτανε που αυθόρμητα κλήρος και λαός έδειχναν την τιμή τους προς τόν Γεροντα που αναγνωριζόταν ηδη άγιος από την συνείδηση της Εκκλησίας.  Και περίμεναν μισό αιώνα αυτή την πεποίθηση τους να την υιοθετήσει η εκκλησια . Και να ο Θεός άκουσε την επιθυμία των ΠΑΤΡΕΩΝ και έστειλε Αρχιερέα ΑΞΙΟ και ΙΚΑΝΟ να υπηρετήσει αυτο το θαυμαστό γεγονος !

    Απο την πρώτη ημέρα που ενθρονίστηκε  ο Μητροπολίτης μας Σεβασμιώτατος κκ Χρυσοστομος Σκληφας με βέβαιη πίστη ανέλαβε την υπόθεση της αγιοκατάταξης του πατρός Γερβάσιου. Ευχαριστούμε λοιπόν πρώτα το Θεό και μετά τον σεπτό και άξιο ποιμενάρχη μας κ.κ. Χρυσοστομο για τον ανεκτίμητο θησαυρό που μας πρόσφεραν !

    Έμπλεη υπερηφάνειας και συγκίνησης ιδιαιτερως είναι από σήμερα η ψυχή κάθε μέλους του  Χριστεπώνυμου πληρώματος της Εκκλησίας των Πατρών και ακόμα περισσότερον όσων είχαμε την ευλογία να μαθητεύσουμε στα κατηχητικά σχολεία της ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ παρα τους ποδας Του , από το χαρμόσυνο άγγελμα της Αγιοκατάταξης του Γέροντα Γερβασίου Παρασκευόπουλου, από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την περι Αυτον αγια και ιερά σύνοδο .

    Δια της ανακηρύξεως ή πιο σωστά δια της αναγνωρίσεως του Αγίου Γερβασιου , δεν αγιοποιείσαι ο Πατριάρχης η οι Αρχιερείς  , αλλά αναγνώρισαν την αγιότητα που υπάρχει και μαρτυρείται από την εν γένει κοινωνία και ιδιαιτερα την Εκκλησία.

    Σεμνύνεται η Πάτρα, σείονται συθέμελα οι πύλες των ουρανών, οι Άγγελοι υμνολογούν την είσοδό Του, στα μαρμαρένια ανάκτορα του Παραδείσου!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Κατάσχεσαν 14.200 ευρώ από λογαριασμό 85χρονης ενώ είχε κάνει ρύθμιση με τον Δήμο

    Ανησυχία προκαλεί υπόθεση που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα και...

    ΠΑΤΡΑ – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Χάθηκε παιδί από τα Βραχνέϊκα

    Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα για τον εντοπισμό ενός...

    Το επιβλητικό 57μετρο “SAGITTA” πέρασε κάτω από τη Γέφυρα Ρίου–Ιδιοκτήτης Σαουδάραβας πρίγκιπας (ΒΙΝΤΕΟ)

    Το εντυπωσιακό πολυτελές γιοτ SAGITTA, μήκους 57 μέτρων, πέρασε το...

    ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ: Το «παρών» του ΠΑΣΟΚ στο μεταναστευτικό ζήτημα

    Είναι γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε...