ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΠΑΤΡΑΣ: Τον “χαβά” τους με το… απέραντο πάρκινγκ

    Ημερομηνία:

    Η παράνομη, αλλά και η νόμιμη στάθμευση, τείνουν να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα που θέλει να προσδώσει στην γραφική γειτονιά της Άνω πόλης, η ανάπλαση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Τι εννοούμε με αυτό; Στόχος της ανάπλασης της Άνω πόλης είναι η ενίσχυση περιηγητικού αστικού τουρισμού και η ανάδειξη των τοπωνυμίων της όπως είναι το Κάστρο, το Ρωμαϊκό Ωδείο, οι σκάλες της Αγίου Νικολάου, ο Παντοκράτορας κτλ.

    Ο περιηγητικός τουρισμός σημαίνει περπάτημα στα δρομάκια της πόλης. Όμως τα διερχόμενα αμάξια, αλλά και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν πρόκειται να βοηθήσουν σε κάτι τέτοιο.

    Για παράδειγμα η Παντοκράτορος, με βάση το σχέδιο της ανάπλασης, είναι ένας κανονικός πεζόδρομος από το ύψος της 25ης Μαρτίου έως στην εκκλησία. Όμως τα αυτοκίνητα διέρχονται κανονικά από τον δρόμο αυτόν σαν μην έχει γίνει ποτέ πεζόδρομος.

    Όμως και στις υπόλοιπες οδούς τα κάθετα δρομάκια που οδηγούν από το ύψος της Γερμανού προς το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο και το Κάστρο, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη.

    Εκεί οι δρόμοι είναι ήπιας μορφής πεζοδρόμοι, κάτι που σημαίνει ότι τα αμάξια επιτρέπονται να παρκάρουν, πηγαίνοντας όμως με μικρή ταχύτητα. Τα δρομάκια αυτά όμως είναι «τίγκα» στα παρκαρισμένα και στις δύο πλευρές τους.

    Κι έτσι βλέποντας κανείς αυτή την εικόνα στα σημεία της ανάπλασης της Άνω πόλης που έχουν παραδοθεί, αναρωτιέται: Αλήθεια τι νόημα έχουν τελικά όλες αυτές οι εργασίες;

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μέλι και γιαούρτι: Το απροσδόκητο όφελος για το έντερο, που ανακάλυψε νέα μελέτη

    Εάν απολαμβάνετε ένα μπολ με γιαούρτι για πρωϊνό, η προσθήκη μιας κουταλιάς μέλι,...

    12 τρόφιμα φουλ σε βιταμίνη D

    Πέρα από τις βιταμίνες σε χάπια και τα συμπληρώματα διατροφής, μπορούμε...

    Η βιταμίνη που διώχνει την κακή διάθεση και δίνει ενέργεια

    Η έλλειψη ενέργειας συχνά οδηγεί σε κακή διάθεση, ενώ...

    Κάμαλα Χάρις: Ζητά από τον Τραμπ να γίνει όλο το ντιμπέιτ με ανοιχτά μικρόφωνα

    Η Κάμαλα Χάρις η διεκδικήτρια του προεδρικού θώκου στις εκλογές του...
    Best Shop