Την ασφαλή επιστροφή του “Βέλους” που χτυπήθηκε από τους ανέμους, στο “Πάρκο ναυτικής παράδοσης”, ζητάει ο ΣΦΕΑ

    Ημερομηνία:

    Την ασφαλή επιστροφή του πλοίου- μουσείου «Βέλος» στην προβλεπόμενη θέση του, στο «Πάρκο ναυτικής παράδοσης» στο Π.Φάληρο, ζητάει ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α.)1967-1974 μετά το ρήγμα που υπέστη το πλοίο, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων και της θαλασσοταραχής που επικρατεί στο Θερμαϊκό από χθες το πρωί.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, το ιστορικό πλοίο, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία από τον Σεπτέμβριο του 2019, κρατήθηκε όρθιο χάρη στη συνδρομή ρυμουλκού που έσπευσε σε βοήθειά του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

    «Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, γιατί εξακολουθεί να κωφεύει στα διαβήματά μας – και τις σχετικές ερωτήσεις βουλευτών – που προειδοποιούσαν ότι «η κατάσταση του πλοίου είναι ΑΚΡΩΣ ανησυχητική κι επισφαλής», καθώς ο χώρος της Νέας Παραλίας στην Θεσσαλονίκη στον οποίο μεταφέρθηκε το πλοίο είναι εντελώς ακατάλληλος και δεν πληρούνται οι διεθνείς προβλέψεις ασφαλείας κατά ISPS Code κι επιπλέον γιατί σαν πολεμικό πλοίο δεν έχει την κατάλληλη προστασία, δεδομένου ότι ο χώρος αυτός είναι επισφαλής γιατί δεν συνιστά ασφαλές λιμάνι. Αντιθέτως, είναι ανοιχτός στους ανέμους [κυρίως βαρδάρης] και στη θάλασσα, με αποτέλεσμα το μνημείο να είναι απολύτως απροστάτευτο από τα καιρικά φαινόμενα. Για ένα πλοίο 80 ετών που χρειάζεται συστηματική και ιδιαίτερη συντήρηση, οι συνθήκες αυτές είναι καταστροφικές».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Πιο εύκολη η ρύθμιση οφειλών

    Σημαντικά πιο προσιτή για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις...

    Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για καυσόξυλα και πέλετ – Τι πρέπει να προσέξετε στην αγορά τους

    Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης 2025-2026 τέθηκε σε λειτουργία, δίνοντας...

    Σε τροχιά προς τη Σελήνη ο «διαστημικός καταστροφέας»: Ανησυχία για τον επικίνδυνο αστεροειδή – Μπορεί να εξουδετερωθεί με πυρηνικά;

    Ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες ο αστεροειδής 2024 YR4, καθώς σύμφωνα με...

    Επίδομα θέρμανσης: Οι παγίδες και τα λάθη που «καίνε» τους δικαιούχους

    «Φωτιά» έχει πάρει η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ. Τα νοικοκυριά...