Εισφορές: Έως €290,4 τον χρόνο περισσότερα θα πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες το 2024

    Ημερομηνία:

    Aπό 8.9 έως 24.2 ευρώ το μήνα (106.8 έως 290.4 ευρώ το χρόνο) θα αυξηθούν οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών από την 1/1/2024, καθώς η ετήσια αναπροσαρμογή ακολουθεί το ποσοστό του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους το οποίο φαίνεται να κλείνει στο 3.9% σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατατίθεται σήμερα.

    Πάντως, η επιβάρυνση θα είναι χαμηλότερη σχεδόν κατά το ήμισυ από φέτος οπόταν εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού του 2022, οι εισφορές είχαν αναπροσαρμοστεί κατά 9.6%.

    Έτσι, η εισφορά για τη χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία που επιλέγει η συντριπτική πλειοψηφία των μη μισθωτών ( 9 στους 10) η επιβάρυνση θα είναι 8.9 ευρώ και από 230.5 ευρώ σήμερα θα διαμορφωθεί στα 239.4. Δηλαδή, η ετήσια επιβάρυνση των μη μισθωτών θα είναι, μόνο για κύρια ασφάλιση και υγεία, 106.8 ευρώ.

    Εάν οι μη μισθωτοί έχουν ασφάλιση και για επικούρηση, τότε θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 44,59 ευρώ τον μήνα για επικούρηση, από 42,76 ευρώ σήμερα (+1,83 ευρώ). Στην περίπτωση που υπάρχει και υποχρέωση για εφάπαξ, η εισφορά ανεβαίνει από 28,51 ευρώ (1η κατηγορία) στα 29,7 ευρώ (+1,2 ευρώ).

    Η δεύτερη ασφαλιστική κατηγορία θα ανέβει στα 288 από 277,2 ευρώ ( +10.8), η τρίτη κατηγορία στα 345.1 από 332,2 ευρώ ( +12.9), η τέταρτη ασφαλιστική κατηγορία θα ανέβει στα 414.8 από 399,3 ευρώ τον μήνα (15.5), η πέμπτη στα 497.1 από 478,5 ευρώ (+18.6) και η έκτη ασφαλιστική κατηγορία θα αυξηθεί στα 646.8 από 622,6 ευρώ τον μήνα σήμερα(+24.2). Σ’ αυτές θα πρέπει να προστεθεί και η εισφορά ανεργίας 10 ευρώ τον μήνα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

    Εγραψε ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης: Στη συνάντησή μας σήμερα με...

    Η ΔΕΥΑΠ για την επίλυση προβλημάτων υδροδότησης σε περιοχές του Ριγανόκαμπου

    Σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ αναφέρονται τα εξής: Για την επίλυση...

    Πρόστιμο 50.000 ευρώ στον 34χρονο που σκότωσε το γατάκι επέβαλε ο δήμος Καλαμαριάς

    Ο Δήμος Καλαμαριάς προχώρησε στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους...

    Αυτή ειναι η κοπέλα από την Πάτρα που επιχείρησε να πνίξει η Μουρτζούκου

    Ουρλιαχτά και χτυπήματα έχουν καταγραφεί από το κινητό της...