Πάτρα: Ε.Κ.Π. και Ε.ΣΥ.Ν. σταματούν το αλισβερίσι ναρκωτικών στην πλατεία Όλγας!

    Ημερομηνία:

    του Αχιλλέα Ροδίτη |

    Εργατικό Κέντρο Πατρών & Παράρτημα Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών στην Πάτρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να περιορίσουν ή και να λύσουν το πρόβλημα με το αλισβερίσι ναρκωτικών στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην πλατεία Όλγας).

    2 πλ. ολγασ 1

    Σε μια προσπάθεια, δηλαδή, να πετύχουν αυτό που η αστυνομία και κανείς άλλος φορέας δεν έχει κατορθώσει ακόμα να πράξει. Να αλλάξει την βραδινή (κι όχι μόνο) εικόνα της πλατείας και να την απαλλάξει από τον συνωστισμό εξαρτημένων ατόμων που ως επί τω πλείστον βρίσκονται και καταλαμβάνουν το κεντρικότερο σημείο της, με την παρουσία τους να λειτουργεί απωθητικά για πολίτες που θέλουν να περάσουν μια ήσυχη ώρα στο καταπράσινο περιβάλλον, αλλά και για τα παιδιά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν την παιδική χαρά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και δύο εβδομάδες ξεκίνησε ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών έτσι ώστε να λάβουν την άδεια για να στήσουν σε διαφορετικά σημεία της πλατείας κιόσκια και παραβάν που θα έχουν τον ρόλο της ενημέρωσης πολιτών για τη μάστιγα των ναρκωτικών, αλλά και προβολής και ανάδειξης θεμάτων που αφορούν την κοινωνία, την εργασία και άλλα. Με λίγα λόγια, θα επιχειρηθεί να «καταληφθεί» ο χώρος όχι μόνο από κατασκευές αλλά και από εθελοντές οι οποίοι θα πραγματοποιούν δράσεις σε καθημερινή βάση κι ως αποτέλεσμα αυτού θα είναι να καθίσταται αντικειμενικά αδύνατη η ταυτόχρονη παρουσία περιθωριακών ατόμων.

    2 Γκρεκιωτης ενθετη

     

    «Σκοπός μας, με άλλα λόγια, είναι να δώσουμε ‘ζωή’ στο κέντρο της πλατείας όπου μέχρι σήμερα υπάρχει ένα άτυπο άβατο και από παράνομο στέκι εξαρτημένων ατόμων να γίνει ένας θύλακας γνώσης και συνεχούς δραστηριότητας που θα αλλάξει ριζικά, και την χρήση της πλατείας, αλλά κυρίως την εικόνα της και την όλη ατμόσφαιρα που μέχρι σήμερα κυριαρχεί», δηλώνει στην «Πολιτεία» ο κ. Χρήστος Γκρεκιώτης, εκπρόσωπος του Παραρτήματος του Ε.ΣΥ.Ν. στην Πάτρα (ένθετη φωτογραφία).

    Αν και όλα τα παραπάνω τα έχουν αιτηθεί κατ’ επανάληψη οι πέριξ καταστηματάρχες, κυρίως της εστίασης, που έχουν αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα στον χώρο, (πληρώνοντας και το αντίστοιχο δημοτικό τέλος κατάληψης χώρου), εν τούτοις ουδείς έχει επιτύχει να απομακρύνει οριστικά τις ομάδες πολιτών που ακόμα και εν τω μέσω της ημέρας, υπό το φως του ήλιου, προβαίνουν σε αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, μπρος στα μάτια περαστικών ακόμα και ανηλίκων.

    Κατά συνέπεια, η παραπάνω πρωτοβουλία Εργατικού Κέντρου Πατρών και Παραρτήματος Ε.ΣΥ.Ν. Πατρών, ίσως τελικά να αποτελέσει ένα έξυπνο και αναγκαίο τέχνασμα προκειμένου η πλατεία να απαλλαγεί από ένα πρόβλημα που χρόνια τώρα υπάρχει αλλά διαρκώς το κρύβουμε κάτω από το «χαλί».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οδοντίατρος νάρκωσε και βίασε μοντέλο – Τη μετέφερε σπίτι του και την κακοποίησε

    Μία γυναίκα, που εργάζεται ως μοντέλο στην Ρουμανία, δεν...

    Είναι κακό για την υγεία μας το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση; Η επιστήμη απαντά

    Εντάξει, για τα σουβλάκια, τις πίτσες και τα τσιπς...

    ΗΠΑ: Οργή για την εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα – «Ασφυκτιούσε επί οκτώ λεπτά»

    Οι Αρχές στην Αλαμπάμα χρησιμοποίησαν αέριο άζωτο για την...

    Νότιος Κορέα: Ποια είναι η 80χρονη που θέλει να γίνει Μις Υφήλιος

    Η 80χρονη Τσόι Σουν Χουά γεννήθηκε σχεδόν μια δεκαετία...
    Best Shop