Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΙΤΟΓΥΡΟΥ ΣΤΑ ΥΨΗ: Σενάριο να χρεώνονται πατάτες, ντομάτα και κρεμμύδι

    Ημερομηνία:

    Ή θα υποστούμε γενικευμένη αύξηση της τιμής του πιτόγυρου,  ώστε αυτή να φτάσει σε αρκετές περιοχές της χώρας ακόμη και στα 4 ευρώ, θυμίζοντας τιμοκαταλόγους τουριστικών περιοχών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ή θα δούμε αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής από τους επαγγελματίες του κλάδου ώστε το πιτόγυρο να χρεώνεται ανάλογα με το… περιεχόμενό του. 

    Διότι το κόστος για τις πατάτες, την ντομάτα και το κρεμμύδι που περιέχει το “εθνικό φαγητό” δεν είναι πλέον καθόλου αμελητέο.

    Η τιμή πώλησης του πιτόγυρου επηρεάζει ακόμη και την ψυχολογία των νοικοκυριών γι’ αυτό και βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής. Τα τελευταία 24ωρα, οι επαγγελματίες του κλάδου “επικοινωνούν” ότι έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να “σηκώσουν” τις τιμές πώλησης των πρώτων υλών. Τα επίσημα στοιχεία -δείκτες μεταβολής τιμών της ΕΛΣΤΑΤ και τιμοκατάλογοι χονδρικής και λιανικής πώλησης από τις κεντρικές αγορές- επιβεβαιώνουν το πρόβλημα.

    Για τους επαγγελματίες του κλάδου βέβαια, το να καταφύγουν μαζικά σε νέες ανατιμήσεις στέλνοντας την λιανική του τυλιχτού στα 4 ευρώ μπορεί να αποδειχτεί δίκοπο μαχαίρι. Η πράξη των τελευταίων μηνών έχει αποδείξει ότι η ζήτηση δεν είναι πλέον ανελαστική και σε αρκετές περιοχές  τα “λουκέτα” στα σουβλατζίδικα έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.

    Στην Αθήνα μπορεί η τιμή του πιτόγυρου να φθάνει τα 4 ευρώ, στην Πάτρα όμως η μέγιστη τιμή είναι 3,5 ευρώ. Στο Ηράκλειο της Κρήτης όμως έχει φθάσει τα 4,80 ευρώ.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Ας απαντήσει ο ΟΣΕ για τις γραμμές

    Σε σχέση με το «στράβωμα» των γραμμών του προαστιακού,...

    Στις προθέσεις του υπουργείου είναι να κλείσουν δύο ΕΠΑΛ στην Πάτρα

    Είναι γνωστό ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι να...

    Απάτη: Παρήγγειλε άρτους για μοναστήρι και… άδειασε τον λογαριασμό της φουρνάρισσας

    Eνώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία εις βάρος...

    Τι συμβολίζει η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

    Τον «φρυγικό σκούφο» γνωστό ως «σκούφο της ελευθερίας», ένα...