ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Λες και έπεσε “βόμβα” στην οδό Γούναρη της Πάτρας

    Ημερομηνία:

    Λες και έπεσε «βόμβα» στην Γούναρη. «Η καρδιά σου σε πιάνει αντικρίζοντας τα άδεια καταστήματα στην κατά τα άλλα μοναδική βαπτισμένη ως λεωφόρο της πόλης» μας λέει μόνιμος κάτοικος της οδού. Κάναμε ένα «πέρασμα» από την Πλατεία Μαρούδα μέχρι την Οθωνος Αμαλίας. Μετρήσαμε 59 κλειστά καταστήματα. Κάποια εδώ και χρόνια… με κατεβασμένα ρολά! «Η Γούναρη έπεσε θύμα της κρίσης και στη συνέχεια του ίδιου της του εαυτού» μας εξηγεί ο Πατρινός κτηματομεσίτης Στάθης Χονδρομάρας. Και εξηγεί: «Από το 2011 με την κρίση το ένα μετά το άλλο άρχισαν να κλείνουν τα καταστήματα. Αλλά περιέργως τα περισσότερα δεν ξαναλειτούργησαν. Δεν νοικιάστηκαν ποτέ. Κάποια εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες. Μπορεί και σε κάποια να υπάρχουν προβλήματα από τράπεζες ή λόγω συνιδιοκτησίας. Αυτό όμως που έγινε μετά την κρίση αποδεικνύει πως η Γούναρη έπεσε και θύμα του εαυτού της. Δηλαδή ο οποιοσδήποτε ήθελε να ανοίξει ένα κατάστημα, δεν επέλεγε την Γούναρη γιατί δεν υπήρχε «πιάτσα». Κάθε λίγα μέτρα… και ένα κατάστημα με κατεβασμένα ρολά. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο που δεν κατάφερε η κεντρική λεωφόρος της πόλης να ανακάμψει εμπορικά»!

     

    Ο κ. Χονδρομάρας βλέπει ότι δύσκολα θα ξεκινήσει η ανάκαμψη. Όπως δηλώνει στην «Πολιτεία», σήμερα οι τιμές των ακινήτων στην Γούναρη κυμαίνονται από 5 έως και 6 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Για μίσθωση. Κάποιοι επίσης ζητούν και παραπάνω, ιδιαίτερα αν το κατάστημα είναι μικρό. Αποτέλεσμα ο συνδυασμός όλων των παραπάνω να κρατά την οδό… με… σβηστά φώτα!

     

    Σύμφωνα με τον κ. Χονδρομάρα το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η οδός Κορίνθου κυρίως στο τμήμα της από την οδό Κολοκοτρώνη μέχρι την Πλατεία Πυροσβεστείου. Και ενώ και ο συγκεκριμένος δρόμος έχει μεγάλη κίνηση και θα μπορούσε να αναπτυχθεί εμπορικά, πολλά καταστήματα είναι ξενοίκιαστα. Για το συγκεκριμένο τμήμα υπάρχει και η αιτιολογία των αλλαγών που επίκεινται από τον Δήμο Πατρέων για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σε σχέση με την αντιδρόμηση της Κανακάρη, την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος κλπ. Όταν ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο τοπίο, τότε… θα δούμε τις αλλαγές που θα προκύψουν όσον αφορά την εικόνα της οδού.

     

    «Προσεχώς χειροτέρα» επεσήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κώστας Ζαφειρόπουλος, μιλώντας για τα λουκέτα στα καταστήματα. «Έχουμε μεγάλα προβλήματα, στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο στους κάθετους δρόμους που είναι μειωμένης εμπορικής δύναμης αλλά και στους οριζόντιους δρόμους, σε αυτούς που κατά παράδοση είναι εμπορικοί. Πλέον, βλέπουμε ξενοίκιαστα μαγαζιά στην οδό Μαιζώνος, έναν κατεξοχήν εμπορικό δρόμο. Σε ό,τι αφορά τα λουκέτα επί της ουσίας, δεν είναι πραγματικά γιατί και να κλείσει ένα κατάστημα, τα έξοδα παραμένουν οπότε μιλάμε για ανενεργές επιχειρήσεις. Είναι μεγάλες οι υποχρεώσεις που παραμένουν ανοικτές, και χρειάζονται πολλά χρήματα, έτσι ξενοικιάζεις το μαγαζί και μένει στο αέρα»! Ο κ. Ζαφειρόπουλος μίλησε και για τους πάλαι ποτέ εμπορικούς δρόμους της πόλης με αιχμή του δόρατος την οδό Γούναρη: ««Έχει πάρα πολλά κλειστά μαγαζιά, ένας δρόμος που άλλοτε έσφυζε από ζωή, πλέον έχει γίνει ένα τίποτα, είναι στο μηδέν. Προβλήματα βλέπουμε, όμως, ήδη και στην οδό Κορίνθου. Από την άλλη, η Ρήγα Φεραίου έχει γίνει ένας πεζοδρόμος εστίασης, παρότι οι αρχικές διαβεβαιώσεις ήταν ότι δεν θα γίνει έτσι και ότι οι άδειες θα είναι περιορισμένες, υπάρχει πρόβλημα και με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων».

     

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Λες και έπεσε "βόμβα" στην οδό Γούναρη της Πάτρας ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Λες και έπεσε "βόμβα" στην οδό Γούναρη της Πάτρας ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Λες και έπεσε "βόμβα" στην οδό Γούναρη της Πάτρας ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Λες και έπεσε "βόμβα" στην οδό Γούναρη της Πάτρας ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Λες και έπεσε "βόμβα" στην οδό Γούναρη της Πάτρας ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Λες και έπεσε "βόμβα" στην οδό Γούναρη της Πάτρας ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Λες και έπεσε "βόμβα" στην οδό Γούναρη της Πάτρας ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Λες και έπεσε "βόμβα" στην οδό Γούναρη της Πάτρας

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οδοντίατρος νάρκωσε και βίασε μοντέλο – Τη μετέφερε σπίτι του και την κακοποίησε

    Μία γυναίκα, που εργάζεται ως μοντέλο στην Ρουμανία, δεν...

    Είναι κακό για την υγεία μας το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση; Η επιστήμη απαντά

    Εντάξει, για τα σουβλάκια, τις πίτσες και τα τσιπς...

    ΗΠΑ: Οργή για την εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα – «Ασφυκτιούσε επί οκτώ λεπτά»

    Οι Αρχές στην Αλαμπάμα χρησιμοποίησαν αέριο άζωτο για την...

    Νότιος Κορέα: Ποια είναι η 80χρονη που θέλει να γίνει Μις Υφήλιος

    Η 80χρονη Τσόι Σουν Χουά γεννήθηκε σχεδόν μια δεκαετία...
    Best Shop