Πάτρα: Ημερίδα για τις τάσεις διατροφής

    Ημερομηνία:

    «Σύγχρονες Τάσεις στην Επιστήμη των Τροφίμων & τη Διατροφή του Ανθρώπου» 

    6 Δεκεμβρίου 2023

    Αμφιθέατρο Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Πάτρα

     

    Ενότητα I: Ο Κλάδος της Αγροδιατροφής στο σύγχρονο περιβάλλον

    09:30 – 09:40

    Χαιρετισμός – Καλωσόρισμα

    Ι. Καλαβρουζιώτης, Πρόεδρος Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου & Πρόεδρος ΠΣΕΚ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

    09:40 – 09:50

    Χαιρετισμός

    Φ. Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

    09:50 – 10:05

    Πολιτικές και δράσεις για την ενίσχυση του Κλάδου της Αγροδιατροφής και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων

    Μ. Σενετάκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης, ΥΠΑΝ

    10:05 – 10:20

    Αγροδιατροφή: Μία από τις Προτεραιότητες της Έρευνας στη χώρα μας

    Α. Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας, ΥΠΑΝ

    10:20 – 10:30

    Η συμβολή της Καινοτομίας στις προκλήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου & οι προοπτικές  Β. Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια ΣΕΒΤ & Μέλος Συμβουλίου Καθοδήγησης ΕΤΠ

     

    Ενότητα II: Έρευνα & Καινοτομία: Πυλώνες ανάπτυξης του Κλάδου της Αγροδιατροφής

    10:30 – 10:45

    Παλαιό & Νέο Σύστημα Έρευνας & Καινοτομίας

    Κ. Κοκκινοπλίτης, Μέλος Συμβουλίου Καθοδήγησης Ελληνικής ΤΠ

    10:45 – 11:00

    Εθνική Στρατηγική Έρευνας & Καινοτομίας – Προτεραιότητες στην Αγροδιατροφή

    Δρ Ευθύμης Σακελλαρίου, Δ/νση Σχεδιασμού & Προγραμματισμού, ΓΓΕ&Κ

    11:00 – 11:15

    Ελληνική ΤΠ: Προτάσεις για την ενίσχυση των Δράσεων Έρευνας & Καινοτομίας

    Δ. Λαδικός, Πρόεδρος Συμβουλίου Καθοδήγησης ΕΤΠ

     

    Ενότητα III: Σύγχρονες Τάσεις στην Επιστήμη των Τροφίμων & τη Διατροφή του Ανθρώπου

    11:45 – 12:00

    Ενιαία Υγεία – Οι προκλήσεις στον τομέα των Τροφίμων και της Διατροφής μετά την COVID-19  Καθ. Α. Ζαμπέλας, ΓΠΑ & Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)

    12:00 – 12:15

    Εφαρμογή Blockchain στην Βιομηχανία Τροφίμων

    Αν. Καθ. Ν. Χωριανόπουλος, ΓΠΑ

    12:15 – 12:30

    Παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας από υποπροϊόντα τυποποίησης Κορινθιακής σταφίδας Α. Μπεκατώρου, Τμήμα Χημείας, Παν/μιο Πατρών

    12:30 – 12:45

    Μοριακά «rapid test» για τον έλεγχο της αυθεντικότητας των προϊόντων αγροδιατροφής

    Θ. Χριστόπουλος, Τμήμα Χημείας, Παν/μιο Πατρών & ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ.

    12:45 – 13:00

    Γεωργία Ακριβείας: Oι νέες τεχνολογίες βιομοριακής ανάλυσης υψηλής-απόδοσης στον έλεγχο ποιότητας της  καλλιέργειας και του προϊόντος/τροφίμου

    M. Κλάπα, ITE/IEXMH

     

    13:00 – 13:15

    Εφαρμογές μικροφυκών για επεξεργασία υγρών αποβλήτων-δέσμευση CO2-παραγωγή πρωτεΐνης Δ. Βαγενάς, Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Παν/μιο Πατρών & ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ

    13:15 – 13:30

    Εξασφαλίζοντας Ποιότητα και Ασφάλεια στην Αγροδιατροφή: Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης και του Διαδικτύου  των Πραγμάτων – IoT

    Καθ. Κ. Γιωτόπουλος, Εργαστήριο Eπιχειρηματικότητας & Ψηφιακής Καινοτομίας, Παν. Πατρών

     

    Ενότητα IV: Επιτυχημένα παραδείγματα συνεργασιών επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς

    14:30 – 14:45

    SmartAgroHub, ένα κέντρο ικανοτήτων στην ευφυή αγροτική παραγωγή

    Καθ. Θ. Μπαρτζάνας, Αντιπρύτανης Καθηγητής ΓΠΑ & Πρόεδρος ΔΣ SmartAgroHub A.E

    14:45 – 15:00

    Ευρωπαϊκό Έργο PestNu: Ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών έξυπνης γεωργίας σε συνδυασμό με βιολογικές πρακτικέςΔρ Ν. Καπετανάκου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων ΣΕΒΤ & Συμβούλιο Καθοδήγησης ΕΤΠ

    15:00 – 15:15

    Αξιοποίηση έρευνας στη δημιουργία βιώσιμων βιομηχανιών καινοτόμων τροφίμων

    A. Ρέζος CEO REZOS BRANDS

    15:15 – 15:30

    Ανάδειξη και αξιοποίηση της Έρευνας από την Βιομηχανία Τροφίμων

    Δρ Κ. Πισσαρίδη, Research Projects Supervisor, ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.

    15:30 – 15:45

    Έρευνα και Ανάδειξη της Διατροφικής Αξίας της Κορινθιακής Σταφίδας

    Δρ. Ε. Κατεχάκη, Υπεύθυνη Ποιότητας Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών (ΠΕΣ ΑΕΣ ΑΕ)

    15:45 – 16:00

    Συσκευασία – Έρευνα και Καινοτομία

    Ι. Θανασούλια, Αχαϊκά Πλαστικά

     

    16:00 – 16:15

    iFUNFoods και NOVoodies δύο επιτυχημένα έργα συνεργασίας ερευνητικών φορέων και επιχειρήσεων  χρηματοδοτούμενα από εθνικές προσκλήσεις. Τι διαφορετικό είχαν.

    Π. Πανάς, ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

    16:15 – 16:30

    Συμπεράσματα – Λήξη εκδήλωσης

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Life coach: Υπόσχονται καλύτερη ζωή με… οδηγίες χρήσης

    Δοκιμάστε να πληκτρολογήσετε τις λέξεις «life coach» στην μπάρα αναζήτησης στον...

    Σοκάρει τις ΗΠΑ το πρώτο μήνυμα της Κάμαλα Χάρις μετά την ήττα της στις εκλογές – Ακραία σχόλια στα social media

    Πλήθος αρνητικών σχολίων πυροδότησε η εμφάνιση της υποψήφιας με...

    Tέσσερις κουκλάρες των 90s πόζαραν για το εορταστικό εξώφυλλο του περιοδικού «koita magazine»

    Τέσσερα εμβληματικά μοντέλα των 90s φωτογραφήθηκαν μαζί για πρώτη φορά σε ένα shooting...

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση για την οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή στη Ναύπακτο

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση – παρουσίαση με θέμα...
    Best Shop