Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου από την 1η Ιανουαρίου 2024

    Ημερομηνία:

    Αντίστροφη μέτρηση λιγότερο από ενός μήνα “τρέχει” μέχρι την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στον κλάδο του λιανεμπορίου.

    Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Εργασίας,  παραμένει σε ισχύ ο αρχικός προγραμματισμός για εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου από την 1η Ιανουαρίου 2024.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η εφαρμογή της εν λόγω κάρτας θα είναι καθολική για όλες τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, χωρίς καμία διάκριση πχ με κριτήριο το πλήθος των εργαζομένων τους.

    Αυτό σημαίνει πως η ψηφιακή κάρτα θα εφαρμοσθεί ταυτόχρονα από τις αρχές του επόμενου μήνα από λιανεμπορικές επιχειρήσεις με ένα μισθωτό ως προσωπικό μέχρι τις μεγάλες αλυσίδες του κλάδου με εκατοντάδες μισθωτούς.

    Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έως τα τέλη του τρέχοντος έτους θα είναι δυνατή η εφαρμογή του εναλλακτικού μοντέλου δήλωσης του ωραρίου των εργαζομένων στο πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη”, ο οποίος προβλέπεται στο τελευταίο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο ψήφισε η κυβέρνηση τον Οκτώβριο.

    Το εν λόγω μοντέλο προβλήματα δήλωσης στο “Εργάνη ΙΙ” προβλέπει την εναλλακτική δυνατότητα στους εργοδότες, των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο σύστημα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, να μην καταχωρίζουν τις αλλαγές ή την τροποποίηση του ωραρίου εργασίας ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας ή την υπερωριακή απασχόληση, πριν από την έναρξη πραγματοποίησής τους, αλλά σε πραγματικό χρόνο.

    Μ΄άλλα λόγια,οι επιχειρήσεις θα μπορούν να επιλέξουν (από τις αρχές Ιανουαρίου 2024), ανάλογα με το τι εκτιμούν ότι τους είτε να προδηλώνουν (όπως ήδη ισχύει) το ωράριο των μισθωτών τους, είτε να δηλώνουν το ωράριο σε πραγματικό χρόνο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οταν η Ειρήνη Μουρτζούκου ήταν 14 ετών! Με μακριά μαλλιά και από κομμωτήριο! Τότε που σκότωσε την αδελφή της

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%b5-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%bf-%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ae%ce%bd%ce%b7-%ce%bc/

    Η Ιωάννα Τούνη εξηγεί γιατί χάθηκε από τα social media: «Συνέβη κάτι πολύ δυσάρεστο»

    Μέσω ενός βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Ιωάννα Τούνη αποκάλυψε...

    Πάρτι με λάμψη πολλών καρατίων

    Η Μαργαρίτα Χρυσάκη, founder και δημιουργός των κοσμημάτων Maggoosh, γιόρτασε τα εγκαίνια του πρώτου...

    NEA TΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ: Σκοτώθηκε οδηγός μηχανής – Σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ

    Ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βάρδα, όταν...