Τουρκία: Ο γιος του Σομαλού Προέδρου σκότωσε διανομέα σε τροχαίο και εγκατέλειψε τη χώρα – Διεθνές ένταλμα σύλληψης

    Ημερομηνία:

    Ο γιος του προέδρου της Σομαλίας, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας από τις Αρχές στην Τουρκία καθώς χτύπησε με το αυτοκίνητό του διανομέα με μηχανάκι στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος υπέκυψε αργότερα σε νοσοκομείο, έφυγε από τη χώρα κι εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

    Η υπόθεση, την οποία ανέδειξε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, μέγας πολιτικός αντίπαλος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλεί έντονες αντιδράσεις διότι ο ύποπτος, ο Μοχάμεντ Χασάν Σέιχ Μοχάμουντ, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν δικαστικό έλεγχο ή περιοριστικό όρο έπειτα από την πρώτη αστυνομική αναφορά, όπως υπογράμμισε η εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Cumhuriyet.

    «Ο ύποπτος έφυγε από την Τουρκία ανενόχλητος», τόνισε με αγανάκτηση ο κ. Ιμάμογλου χθες Σάββατο μέσω X (του πρώην Twitter), προσθέτοντας πως «η επικρατούσα νοοτροπία να κλείνουμε τα μάτια» όταν πρόκειται για ισχυρούς δεν επιτρέπει «την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών της ίδιας μας της χώρας» — προσθέτοντας απόσπασμα βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης.

     

    Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας που επικαλέστηκε το τηλεοπτικό δίκτυο a Haber, ο γιος του Σομαλού Προέδρου Χασάν Σέιχ Μοχάμουντ χτύπησε μέρα μεσημέρι την 30ή Νοεμβρίου μοτοσικλετιστή διανομέα.

    Ο Γιούνους Εμρέ Γκετσέρ, πατέρας δυο παιδιών, εκσφενδονίστηκε βίαια στην άσφαλτο και υπέκυψε έξι μέρες αργότερα σε νοσοκομείο.

    Εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του οδηγού. Όμως «όταν αστυνομικοί πήγαν την Παρασκευή (σ.σ. προχθές) στην κατοικία του υπόπτου, διαπίστωσαν πως εξαφανίστηκε τη 2η Δεκεμβρίου», σύμφωνα με το a Haber.

    «Εκδόθηκε έτσι διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του» την ίδια μέρα από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, πρόσθεσε το δίκτυο.

    Ο δικηγόρος του διανομέα, ο Ιγιάζ Τσιμέν, που μίλησε στην εφημερίδα Cumhuriyet, επέκρινε έντονα την αρχική έκθεση της τροχαίας, που ανέφερε πως το δυστύχημα έγινε εξαιτίας της «απροσεξίας» του θύματος.

    «Δεύτερη έκθεση πραγματογνώμονα και βίντεο έδειξαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ευθυνόταν 100%», πρόσθεσε, εκφράζοντας ωστόσο την ανησυχία πως ο τελευταίος δεν πρόκειται να «συλληφθεί ποτέ».

    Η Τουρκία διατηρεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την τελευταία δεκαετία και πλέον στενές σχέσεις με τη Σομαλία, «αδελφή χώρα» 17 εκατομμυρίων κατοίκων με πληθυσμό κατά πλειονότητα μουσουλμανικό, στο Κέρας της Αφρικής· είναι βασική της εταίρος σε οικονομικό επίπεδο, ιδίως στους τομείς των κατασκευών, της εκπαίδευσης, της υγείας και της στρατιωτικής συνεργασίας.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επίσκεψη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Θεόδωρου Λουλούδη στη διεθνή έκθεση DEFEA 2025

    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Θεόδωρος Λουλούδης, επισκέφθηκε...

    Ζακ Γιαντεγκάρι: Ο έφηβος-ιδιοφυΐα που δημιούργησε app αξίας 30 εκατ. αλλά απέρριψαν κορυφαία πανεπιστήμια

    Στα 18 του, ο Ζακ Γιαντεγκάρι έχει ήδη κατακτήσει κάτι που...

    ΠΑΤΡΑ: Μείζον θέμα στο Νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” – Μειώνονται τα χειρουργικά “τραπέζια” – Διαμαρτυρίες ιατρών

    Της Σοφίας Καυκοπούλου Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου...

    Eπικυρώνει τη Δευτέρα η SL2, επιδιώκει να την μπλοκάρει η Παναχαϊκή

    Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε ΔΣ επικύρωσης και ενώ η...