Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην 80η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

    Ημερομηνία:

    Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 80η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων παραβρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

    Ο κ. Φαρμάκης, δήλωσε τα εξής: «Ο λόφος του Καπή, εδώ στα Καλάβρυτα, διηγείται μία τραγική ιστορία με σημαντικά διδάγματα. Είναι το δίδαγμα του ολέθρου που έχει κάθε πόλεμος, ειδικά σε βάρος των αθώων και των αμάχων. Είναι το δίδαγμα της αξίας που έχει η ειρήνη και ο σεβασμός στην εθνική ανεξαρτησία. Είναι, ακόμα, το δίδαγμα της πολύτιμης και πανάκριβης λευτεριάς των Ελλήνων, για την οποία χύθηκαν ποταμοί αίματος.

    Το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, μία μαύρη τρύπα στην ιστορία της ανθρωπότητας, είναι ταυτόχρονα ένας αιώνιος φάρος μνήμης και τιμής. Προσκυνούμε όσους χάθηκαν. Τα ματωμένα χώματα είναι τα λεύτερα χώματα μιας πατρίδας που πάντα θα υπερασπιζόμαστε!».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πανεύκολη συνταγή για νόστιμες κοτομπουκιές – Ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

    Αυτή η συνταγή για ψητές κοτομπουκιές, μαριναρισμένες σε γιαούρτι, λεμόνι, σκόρδο...

    ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ – ΤΩΡΑ: Φωτιά στις Οινιάδες

    Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Οινιάδες,...

    16χρονος και 20χρονος έβαλαν φωτιά σε ανήλικο – Tον περιέλουσαν με αντισηπτικό

    Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 16χρονος παραλίγο να...

    Τα γυαλιά του Μπραντ Πιτ στην ταινία F1 γίνονται ανάρπαστα

    Ο James Dean τα φόρεσε για να κρύψει την...