Σταθερές θα είναι οι τιμές την φετινή χρονιά στις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές των ζαχαροπλαστείων της Πάτρας, παρά τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών που συνεχίζουν να έχουν μια ανοδική τάση.
Ποσοστό που σε σύγκριση με την ακρίβεια στις πρώτες ύλες και την άνοδο που έχουν πάρει κυρίως τα γάλατα, το βούτυρο, η σοκολάτα και το ελαιόλαδο, είναι αρκετά μικρό, με τους επαγγελματίες να μειώνουν το κέρδος τους, προκειμένου να προσελκύσουν τον κόσμο.
Η μέση τιμή έτσι στα μελομακάρονα στα ζαχαροπλαστεία της Πάτρας θα είναι στα 12 με 18 ευρώ, ανάλογα με το αν έχουν σοκολάτα ή όχι, στους κουραμπιέδες στα 12 με 16 ευρώ και στις δίπλες στα 16 με 22 ευρώ.
Από εκεί και πέρα τα τσουρέκια που είναι και αυτό ένα γλύκισμα που επιλέγει ο κόσμος είναι στα 6 με 8 ευρώ, ενώ τα πανετόνε στα 12 με 14 ευρώ, ανάλογα με τη γέμιση και το τι έχουν μέσα.
Η ζήτηση έχει ξεκινήσει σε μικρό όμως βαθμό και με τους περισσότερους να παραγγέλνουν μικρότερες ποσότητες σε σύγκριση με άλλες χρονιές, ενώ και η παραγωγή είναι μειωμένη, καθώς θα κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.
Στον κλάδο υπάρχει αισιοδοξία για τις φετινές γιορτές, θεωρούν ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί, ενώ σημαντική επιτυχία για τους ζαχαροπλάστες θεωρείται ότι οι κατεξοχήν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές , τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, δεν μπήκαν στο καλάθι που ανακοίνωσε το υπουργείο.