ΠΑΤΡΑ: Οι τιμές σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες

    Ημερομηνία:

    Σταθερές θα είναι οι τιμές την φετινή χρονιά στις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές των ζαχαροπλαστείων της Πάτρας, παρά τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών που συνεχίζουν να έχουν μια ανοδική τάση.

    Ωστόσο, οι τιμές στις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές των ζαχαροπλαστείων της Πάτρας που πλέον έχουν βγει στις βιτρίνες των καταστημάτων, δεν θα έχουν μια παραπάνω αύξηση σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, πέρα του 3% με 4%.

    Ποσοστό που σε σύγκριση με την ακρίβεια στις πρώτες ύλες και την άνοδο που έχουν πάρει κυρίως τα γάλατα, το βούτυρο, η σοκολάτα και το ελαιόλαδο, είναι αρκετά μικρό, με τους επαγγελματίες να μειώνουν το κέρδος τους, προκειμένου να προσελκύσουν τον κόσμο.

    Η μέση τιμή έτσι στα μελομακάρονα στα ζαχαροπλαστεία της Πάτρας θα είναι στα 12 με 18 ευρώ, ανάλογα με το αν έχουν σοκολάτα ή όχι, στους κουραμπιέδες στα 12 με 16 ευρώ και στις δίπλες στα 16 με 22 ευρώ.

    Από εκεί και πέρα τα τσουρέκια που είναι και αυτό ένα γλύκισμα που επιλέγει ο κόσμος είναι στα 6 με 8 ευρώ, ενώ τα πανετόνε στα 12 με 14 ευρώ, ανάλογα με τη γέμιση και το τι έχουν μέσα.

    Η ζήτηση έχει ξεκινήσει σε μικρό όμως βαθμό και με τους περισσότερους να παραγγέλνουν μικρότερες ποσότητες σε σύγκριση με άλλες χρονιές, ενώ και η παραγωγή είναι μειωμένη, καθώς θα κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

    Στον κλάδο υπάρχει αισιοδοξία για τις φετινές γιορτές, θεωρούν ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί, ενώ σημαντική επιτυχία για τους ζαχαροπλάστες θεωρείται ότι οι κατεξοχήν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές , τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, δεν μπήκαν στο καλάθι που ανακοίνωσε το υπουργείο.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μαρία Αντωνά: Μιλάει πρώτη φορά για τον Γιώργο Λιάγκα – «Είναι αυτό που βλέπετε»

    Συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! παραχώρησε η Μαρία Αντωνά. Κατά την διάρκεια...

    Επίδομα ανεργίας: Όλες οι αλλαγές που έρχονται – Πότε θα φτάνει τα 1.200 ευρώ

    «Φουσκώνει» το επίδομα ανεργίας και συνδέεται με τον μισθό και την προϋπηρεσία. Στο...

    Η ελληνική αλευροβιομηχανία ανακάμπτει – Ποιος είναι ο μοχλός ανάπτυξης

    Ήπια άνοδο κατέγραψε η συνολική κατανάλωση αλεύρων το 2023, σύμφωνα με...

    Το παράξενο περπάτημα που απογειώνει τις καύσεις, δυναμώνει το μυαλό και βελτιώνει την ισορροπία

    Με 33.6 εκατομμύρια posts “Walking Backwards” (ανάποδο περπάτημα) και...