Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση της ΜΟΔ στην Πάτρα

    Ημερομηνία:

    Η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.) πραγματοποίησε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Δευτέρα 11.12.23 στην Πάτρα, ενημερωτική συνάντηση με τίτλο «Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης του ΕΣΠΑ».

    Στη συνάντηση ήταν προσκεκλημένοι δημόσιοι φορείς από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την υποστήριξη που μπορεί να τους παρέχει η ΜΟΔ, ώστε να ωριμάσουν και να υλοποιήσουν επιτυχώς τα έργα που έχουν αναλάβει στο ΕΣΠΑ.

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Νίκος Παπαθανάσης, σε διαδικτυακό χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «η ΜΟΔ έχει αποδείξει ότι είναι διαχρονικά ένας πολύτιμος συνεργάτης στην άσκηση της δημόσιας διοίκησης».

    Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρης Σκάλκος, στη συνέχεια εξήρε τη σπουδαιότητα του ρόλου της ΜΟΔ σημειώνοντας ότι χωρίς τη ΜΟΔ δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί τα επιτεύγματα του Υπουργείου, των διαχειριστικών αρχών αλλά και όλων των δικαιούχων που υλοποιούν έργα του ΕΣΠΑ. Όπως επισήμανε ο κ. Σκάλκος, «στην πραγματικότητα όταν μιλούμε για αποτελεσματική αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι βασικός “παίκτης” στο σύστημα του ΕΣΠΑ είναι η ΜΟΔ.»

    Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουμε έμπρακτα αποδείξει ότι είμαστε στο πλευρό των 19 Δήμων και όσων άλλων φορέων του δημοσίου αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ, παρέχοντας τεχνική βοήθεια όποτε και από όποιον μας έχει ζητηθεί».

    Ο Δήμαρχος Πατρέων, κ. Κωνσταντίνος Πελετίδης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού στον Δήμο που αποτελεί εμπόδιο για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Ζήτησε δε να λαμβάνει ο Δήμος Πατρέων μελέτες της ΜΟΔ που γίνονται για έργα σε μικρότερους Δήμους, ώστε να τις κάνει πρότυπο και να διευκολύνεται στην προσπάθεια να επιτύχει δύσκολα ζητούμενα για την πόλη.

    Ο Πρόεδρος της ΜΟΔ κ. Βασίλης Σιαδήμας στην ομιλία του με τίτλο «Η ΜΟΔ στο πλευρό της δημόσιας διοίκησης για την αποτελεσματική διαχείριση και υλοποίηση του ΕΣΠΑ – Υποστηρικτικά εργαλεία και δράσεις» αναφέρθηκε στην αποστολή της ΜΟΔ στη στήριξη και ενίσχυση της Δημόσιας Διοίκησης με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση και υλοποίηση του ΕΣΠΑ και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων. «Η ΜΟΔ είναι ο μεγαλύτερος δικαιούχος του Προγράμματος Τεχνική Βοήθεια του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται κατά 90% περίπου από πόρους των Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οδοντίατρος νάρκωσε και βίασε μοντέλο – Τη μετέφερε σπίτι του και την κακοποίησε

    Μία γυναίκα, που εργάζεται ως μοντέλο στην Ρουμανία, δεν...

    Είναι κακό για την υγεία μας το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση; Η επιστήμη απαντά

    Εντάξει, για τα σουβλάκια, τις πίτσες και τα τσιπς...

    ΗΠΑ: Οργή για την εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα – «Ασφυκτιούσε επί οκτώ λεπτά»

    Οι Αρχές στην Αλαμπάμα χρησιμοποίησαν αέριο άζωτο για την...

    Νότιος Κορέα: Ποια είναι η 80χρονη που θέλει να γίνει Μις Υφήλιος

    Η 80χρονη Τσόι Σουν Χουά γεννήθηκε σχεδόν μια δεκαετία...
    Best Shop