Χαμηλά τα επίπεδα κορωνοϊού στα αστικά λύματα της Πάτρας

    Ημερομηνία:

    Χαμηλή είναι η παρουσία του κορωνοϊού στα αστικά λύματα της Πάτρας σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα που προκύπτουν από τα δείγματα που έχουν συγκεντρωθεί από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών.

    Όπως εξηγεί στο Σκάι Πάτρας o Kαθηγητής Υγιεινής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών  Απόστολος Βανταράκης ο οποίος κάνει τη σχετική ανάλυση, εδώ και τρεις εβδομάδες συγκεντρώνονται  καθημερινά (εκτός ΣΚ) δείγματα από την είσοδο του βιολογικού καθαρισμού της Πάτρας.

    Επιπρόσθετα ο κ. Βανταράκης επισημαίνει ότι το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών είναι σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς θα συμμετάσχει μαζί με τα αντίστοιχα εργαστήρια των Πανεπιστημίων ΕΚΠΑ, Κρήτης, Θεσσαλονίκης και  Θεσσαλίας σε ένα πρόγραμμα που ετοιμάζει ο ΕΟΔΥ και το οποίο θα αφορά στην περιβαλλοντική επιδημιολογική επιτήρηση μέσα από ανάλυση δειγμάτων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Αγίων Αγγέλων στο Α’ Κοιμητήριο

    Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2025, γιορτή των Αγίων Αρχαγγέλων...

    Πάτρα: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών

    Την ερχόμενη Τετάρτη 12 Νοεμβρίου  2025 και ώρα 11:00...

    Πάτρα: Το Σάββατο 8/11 το opening της έκθεσης “In The Public Eye”

    Η Λιάνα Ζωζά και οι εικαστικοί Καπετάν Μύγας (Δημήτριος...

    Πέθανε η 42χρονη Δέσποινα Τατιγιάννη που πάλεψε για χρόνια με τη νευρική ανορεξία και την αναπνευστική ανεπάρκεια

    Η ιστορία της Δέσποινας Τατιγιάννη από την Κοζάνη είναι μια από εκείνες που...