ΑΧΑΪΑ: Ικανοποιημένοι οι αγρότες από το νόμο για τους αλλοδαπούς

    Ημερομηνία:

    Με θετικό μάτι βλέπουν οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας το νόμο που ψηφίστηκε για τους μετανάστες, δίνοντας άδεια παραμονής σε όλους όσους βρίσκονται τρία χρόνια στην χώρα μας, αρκεί να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο.

    Σύμφωνα με τους αγρότες παραγωγούς ο νέος νόμος θα τους απαλλάξει από το άγχος του αν οι εργάτες γης που παίρνουν καθημερινά για δουλειά στα χωράφια τους είναι παράνομοι ή όχι.

    Είναι ένα ζήτημα που έβαζε τους αγρότες σε μπελάδες αφού θα έπρεπε κάθε φορά να αποδείξουν στην αστυνομία ότι δεν είναι «ελέφαντες». Το νέο νομοσχέδιο για τους παράτυπους μετανάστες κινείται έτσι στην σωστή κατεύθυνση, ενώ μέσω των εργατών γης έχουν βρει επιτέλους τα χέρια που χρειάζονται για τα χωράφια τους.

    Υπάρχει όμως μια παράμετρος πάνω στο όλο θέμα που έχει να κάνει με το δημόσιο ταμείο. Το μεροκάματο των εργατών γης έχει αυξηθεί εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης που υπήρχε για εργασία.

    Φτάνει πλέον τα 80 με 100 ευρώ την ημέρα. Οι αγρότες προτείνουν στην πολιτεία να πληρώνουν τους εργάτες γης μέσω παραβόλου το οποίο και να εξαργυρώνουν στην τράπεζα. Με αυτόν τον τρόπο θα δει το χρώμα του χρήματος και θα έχει ένα κέρδος μέσα από αυτή την διαδικασία και το ελληνικό δημόσιο.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ειρήνη Μουρτζούκου: Με καφέ και κράκερ το πρώτο 24ωρο στη ΓΑΔΑ – «Έχω δαίμονες μέσα στο κεφάλι μου»

    Μια νέα και σκοτεινή σελίδα φαίνεται να ανοίγει στο...

    ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Μοναχός βανδάλισε την τοιχογραφία με τον Μαραντόνα… Αγιο

    Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σήμερα Τρίτη 8 Ιουλίου 2025...