AI: Οι «τέλειες» φιλενάδες της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνουν τη μοναξιά των singles

    Ημερομηνία:

    Οι εικονικές φίλες που τροφοδοτούνται από την τεχνητή νοημοσύνη κάνουν τους ανύπαντρους άνδρες πιο μοναχικούς από ποτέ και θα μπορούσαν να θέτουν σημαντικούς κινδύνους για τις πραγματικές ανθρώπινες σχέσεις.

    Οι φιλενάδες της τεχνητής νοημοσύνης γίνονται όλο και καλύτερες στο να μιμούνται την πραγματική ανθρώπινη συμπεριφορά και τις αλληλεπιδράσεις τους καθώς συνεχίζουν να ”αιχμαλωτίζουν” τα μυαλά των ανύπαντρων ανδρών. Μιλώντας στη Sun, η καθηγήτρια επιστήμης δεδομένων Liberty Vittert δήλωσε, ότι αυτές οι εικονικές φίλες θολώνουν τα όρια μεταξύ πραγματικής και εικονικής συντροφικότητας.

    «Οι φίλες της τεχνητής νοημοσύνης μοιάζουν περισσότερο με φυσικά όντα και σχεδόν δεν διακρίνονται από έναν πραγματικό άνθρωποΜοιάζουν με πραγματικούς ανθρώπους και είναι σοκαριστικά καλές όταν πρόκειται να αναπαράγουν ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις» τονίζει.

    «Τα ρομπότ φυσικής τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να ικανοποιήσουν τους ανθρώπους συναισθηματικά και σεξουαλικά θα γίνουν μια σκοτεινή πραγματικότητα σε λιγότερο από 10 χρόνια» δήλωσε η καθηγήτρια.

    Πώς λειτουργούν οι AI φιλενάδες

    Λειτουργούν μέσω εξελιγμένων αλγορίθμων και τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης που έχουν σχεδιαστεί για να προσομοιώνουν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση και συντροφικότητα.

    Αυτά τα συστήματα επιτρέπουν στα εικονικά chatbot να προσφέρουν ρεαλιστικές συνομιλίες με επίγνωση του πλαισίου και μπορούν ακόμη και να μετρήσουν τον συναισθηματικό τόνο της συνομιλίας. Μέσω της μάθησης τους, οι φιλενάδες τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να βελτιώνουν συνεχώς την ικανότητά τους να κατανοούν τι θέλουν οι χρήστες τους, να προσαρμόζονται σε μεμονωμένες προσωπικότητες και να βελτιώνουν τις δεξιότητες συνομιλίας τους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πτώση 36% στα αποθέματα νερού στην Αττική μέσα σε δύο χρόνια – «Καταναλώστε με μέτρο», λέει ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ

    Με άρθρο του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος...

    Κόσμος έσπευσε να πάρει τα λουλούδια της νυφικής διακόσμησης μετά τον γάμο Γλύξμπουργκ – Κουμάρ

    Στη Μητρόπολη Αθηνών παντρεύτηκαν χθες η Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και ο...

    Μαστογραφία: 416.000 γυναίκες έκαναν δωρεάν, σε 26.000 βρέθηκαν ευρήματα

    Ο Οκτώβριος είναι παγκοσμίως ο μήνας που είναι αφιερωμένος...

    Κίνα: Βάζει τέλος στη βίζα για τους Έλληνες πολίτες

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πολίτες από την Ελλάδα, τη...
    Best Shop