Η αντίστροφη μέτρηση για τον αποχαιρετισμό του 2023 και την έλευση του νέου έτους, έχει ήδη ξεκινήσει. Οι άνθρωποι της εστίασης αυτές τις μέρες βρίσκονται όλοι επί ποδός για να μας χαρίσουν νόστιμες αναμνήσεις και μαζί με αυτές, τους πιο χαρούμενους, εορταστικούς και κυρίως απολαυστικούς επιλόγους της χρονιάς που φεύγει. Και φέτος, λοιπόν, τα γιορτινά μενού της Πρωτοχρονιάς δεν θα μπορούσαν να διαφύγουν της προσοχής των «ψαγμένων» καλοφαγάδων της Αθήνας, που θέλουν οι πρώτες στιγμές της χρονιάς να τους βρουν στα καλύτερα τραπέζια της πόλης.

5 κορυφαία Πρωτοχρονιάτικα μενού

 

5 κορυφαία Πρωτοχρονιάτικα μενού

 

Vezené Athens
Εάν σας ζητούσαν με δύο μόνο λέξεις να περιγράψετε το εορταστικό δείπνο της φετινής Παραμονής Πρωτοχρονιάς στου Vezené, αυτές θα ήταν σίγουρα, κομψότητα και ισορροπία. Με ένα καλομελετημένο μενού, επτά σταδίων, η κουζίνα του εστιατορίου γεμίζει, για μία ακόμη χρονιά, με εορταστικές μυρωδιές και αριστοτεχνικά στημένα πιάτα που προδίδουν την σταθερή αφοσίωση του Άρη Βεζενέ στις εκλεκτές πρώτες ύλες. Το μενού:
*Kροκέτα μοσχάρι ενισχυμένη από κρέμα σαλότ, τυρί Comte και ριζότο,
*Γάμπαρη ταρτάρ με ξίδι ριζιού, τομάτα, κρίταμο και τάρτλετ,
*Ελάφι ταρτάρ με αυγό ορτυκιού, πίκλα παντζαριού και λευκή τρούφα,
*Μπουράτα και παστέλι, με καπονάτα, παστέλι κολοκυθόσπορου, νεροκάρδαμο και ξύδι σαμπάνιας,
*Caviar Pasta με Χαβιάρι Ossetra, fettucce και ξύσμα λεμονιού,
*Chateaubriand με κανθαρέλες ραγού, κρέμα σαλότ, sauce πόρτο και λευκή τρούφα,
*Σοκολάτα με κρεμέ κάστανο, μέλι βανίλια και παγωτό gluhwein &
*Mignardise Πρωτοχρονιάς.

Τιμή κατ’ άτομο 150 ευρώ
Vezené Athens, Βρασίδα 11, Αθήνα τηλ. 210 7232002

5 κορυφαία Πρωτοχρονιάτικα μενού

 

5 κορυφαία Πρωτοχρονιάτικα μενού

 

Soil
Και αυτές τις γιορτές, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, σεφ Τάσος Μαντής συστήνει το δικό του μοναδικό μαγειρικό ύφος, εμπνευσμένο από τη φύση και τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά απ’ όλη την Ελλάδα σε ένα μακροσκελές μενού 14 σταδίων, με προτάσεις που μοσχοβολούν θαλασσινή αύρα.
Μία ανάσα, λοιπόν, πριν από το 2024, αυτό είναι το μενού του Soil:
*Στρείδι (ossetra chaviar, χυμό αγγουριού σε ζύμωση και άγουρο σύκο),
*Γαρίδα (πορτοκάλι, μύδια και κατιφές),
*Παλαμίδα (αχλάδι, πιπεριά και πράσινη τομάτα),
*Καραβίδα (έλατο, μαύρη τρομπέτα και μαυρόφυλλο),
*Χέλι (teriyaki, miso),
*Mini burger Χελιού (μαύρος χοίρο, ξινήθρα, vadouvan),
*Σαλάχι (ζωμός μανιταριών, μαυρόφυλλο, αγκινάρα Ιερουσαλήμ),
*Χριστόψαρο (λαχανίδα, μυρώνι, σέσκουλο),
*72 Ημερών Dry Aged Μοσχάρι (μαύρο σκόρδο, σιναπόσπορος, γάρος),
*Μανταρίνι (δυόσμος, λευκή σοκολάτα),
*Καραμέλα (custard αλμυρής καραμέλας, κακάο),
*Macaron (βασιλικός, μυρτιά),
*Pate de fruit (βανίλια, shiso) και για το τέλος
*Σοκολάτα

Τιμή κατ’ άτομο 150 ευρώ
Soil, Φερεκύδου 5, Αθήνα, τηλ. 210 7513505

5 κορυφαία Πρωτοχρονιάτικα μενού

 

5 κορυφαία Πρωτοχρονιάτικα μενού

 

Hytra
Με οδηγούς της τη σύγχρονη έμπνευση, τις ιδιαίτερες τεχνικές και τις αναμνήσεις που αναδύονται από την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα και παράδοση, η κουζίνα του εστιατορίου Hytra, δίνει για μία ακόμη χρονιά, αστραφτερή λάμψη και γεύση gourmet στις εορταστικές μας εξόδους.
Φέτος, η Πρωτοχρονιά στη Hytra, συνοδεύεται από ένα καλοσχεδιασμένο μενού 11 σταδίων, τα οποία και περιλαμβάνουν:
*Consomme με άγρια μανιτάρια, λάδι πεύκου και παστινάκι,
*Τάρτα με πατάτα, αυγό και πράσο,
*Τομάτα-Πέστροφα με φράουλα τουρσί, λιαστό ντοματάκι και πιπερίτσα Πέλλας,
*Καραβίδα με σάλτσα μπουρδέτο, καρότο-κύμινο και ελληνικό καφέ,
*Μπακαλιάρο Αγιορείτικο με κρεμμυδόζουμο, δαμάσκηνα και κολλαγόνο,
*Ψωμί,
*Μελωμένο ρύζι Αξιού με μαύρη τρομπέτα, τένοντες, αγριογούρουνο και ελληνική τρούφα, *Φραγκόκοτα με κρεμμύδια στιφάδο, σταφίδα Σουλτανίνα και κριθάρι,
*Βασιλικό με μοσχολέμονο και αφυδατωμένο γάλα,
*Κανέλλα με μανταρίνι, sφουγγάρι βασιλόπιτα, τριαντάφυλλο και κόκκινο πιπέρι &
*Mignardise

Τιμή κατ’ άτομο 120 ευρώ
Ηytra, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα (Στέγη, 6ος/7ος όροφος), τηλ. 217 7071118

5 κορυφαία Πρωτοχρονιάτικα μενού

 

5 κορυφαία Πρωτοχρονιάτικα μενού

 

Σπονδή
Σταθερή αξία στα εορταστικά δείπνα αυτών των ημερών, η Σπονδή σερβίρει τις δικές της ευχές για ένα πολύ εύγεστο και γλυκό 2024, μέσα από το ξεχωριστό Πρωτοχρονιάτικο μενού της, επτά σταδίων.

*Καβούρι με καρύδα, λουίζα και τζίντζερ,
*Καραβίδα με ραπανάκι, λουίζα και εσπεριδοειδή,
*Kουνουπίδι με μαύρη τρούφα, παρμεζάνα και μαύρο σκόρδο,
*Χριστόψαρο με κάστανο, φτερούγα κοτόπουλου, νεροκάρδαμο και βαντουβάν,
*Ζαρκάδι με κίτρινο Chanterelle, κίτρινη κολοκύθα και σπόρους τόνκα.
*Τυρί Brillat Cavarin, με τάρτα φουντουκιού, καραμέλα, ξύδι botanico και φύλλα,
*Βανίλια που συνοδεύεται από αχλάδι, καρύδι Πεκάν και yuzushu.

Τιμή κατ’ άτομο 220 ευρώ
Σπονδή, Πύρρωνος 5, Αθήνα , τηλ. 210 7564021

5 κορυφαία Πρωτοχρονιάτικα μενού

Mappemonde Restaurant

Athens Capital Hotel – MGallery
Για τους λάτρεις των disco parties – ειδικά όταν αυτά συνδυάζουν και φαγητό- αλλά και της ατμόσφαιρας που δημιουργεί το εορταστικά στολισμένο περιβάλλον ενός πολυτελούς αστικού ξενοδοχείου, το Athens Capital Hotel-MGallery είναι ίσως ο ιδανικός προορισμός, τόσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όσο και για το πρώτο γεύμα του 2024.
Πιο συγκεκριμένα, στα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου, στο Mflavours και στο Mappemonde, τη βραδιά του ρεβεγιόν, θα χορέψετε τόσο στους ρυθμούς του live προγράμματος όσο και των dj sets, ενώ λίγο νωρίτερα θα έχετε απολαύσει στο τραπέζι σας, ένα ολοκληρωμένο μενού έξι σταδίων:
*Χτένια καρπάτσιο, finger lime, βασιλομανίταρα, φουντούκι και καφέ βούτυρο αρωματισμένο με τρούφα
*Ραβιόλι πάπιας με πάπια κονφί, foie gras, τρούφα και consommé πάπια με κρασί sherry
*Καλκάνι γεμιστό με καβούρι, kohlrabi και πράσα ψημένα σε αλάτι, σάλτσα beurre blanc με σαμπάνια και χαβιάρι
*Σορμπέ ρόδι με πέρλες χαβιάρι γκρέιπφρουτ,
*Μοσχαρίσιο strip loin wagyu Kagoshima A5, αφρός πατάτας με χρένο, καπνιστά παντζάρια, ρόδι και μαρμελάδα πιπεριού tellicherry &
*Καραμελωμένη κρέμα λευκής σοκολάτας με σαντιγί baileys, τραγανή βάση φουντουκιού και νότες εσπεριδοειδών.
Τιμή κατ’ άτομο 320 ευρώ / Mappemonde Restaurant
Athens Capital Hotel – MGallery Collection», Λεωφ. Ελευθ. Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Σύνταγμα