AIPS: Αθλητής της χρονιάς ο Τζόκοβιτς – Στην 21η θέση ο Τεντόγλου

    Ημερομηνία:

    Τους κορυφαίους του 2023 στον παγκόσμιο αθλητισμό ανέδειξε η Διεθνής Ένωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS).

    Στην ψηφοφορία, στην οποία μετείχαν 405 δημοσιογράφοι από 107 χώρες, η AIPS ανέδειξε αθλητή της χρονιάς τον Σέρβο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς με 616 ψήφους (16,90%). Ο Νόλε μέσα στο 2023 κέρδισε 3 Grand Slam αλλά και το ATP Finals και έγινε ο μοναδικός τενίστας με 24 Major.Στη 2η θέση ψηφίστηκε ο Σουηδό-Αμερικανός αθλητής του άλματος επί κοντώ Μόντο Ντουπλάντις με 335 ψήφους (9,19%), ενώ τρίτος στις προτιμήσεις των αθλητικών δημοσιογράφων ήταν ο Αργεντινός σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι με 277 ψήφους (7,60%).

    Στην 21η θέση βρέθηκε ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος, Μίλτος Τεντόγλου με 52 ψήφους (1,43%), οποία είναι η 6η μεταξύ των αθλητών του στίβου.

    Φλίγκος

    Κορυφαία αθλήτρια για το 2023 σύμφωνα με την AIPS είναι η Αμερικανίδα γυμνάστρια Σιμόν Μπάιλς με 353 ψήφους (9,68%), με δεύτερη την Κενιάτισσα δρομέα Φέιθ Κιπγέγκον με 329 ψήφους (9,03%) και τρίτη την Ισπανίδα ποδοσφαιρίστρια Αϊτάνα Μπονμάτι με 297 ψήφους (8,15%).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Με χαμηλές ταχύτητες τρέχει το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ»

    Στη μεγάλη δεξαμενή των 31.000 υποψηφίων δανειοληπτών οι οποίοι...

    Πώς έπιασαν τον τράπερ Snik για φοροδιαφυγή

    Το πανάκριβο Rolex, αξίας 116.000 ευρώ, που φορούσε και...

    Πάτρα: Δομές για τριτοκοσμικές χώρες στο 16ο Νηπιαγωγείο – Φωτό

    ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΙΡΑΛΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΪΑΣ Πριν από λίγες...