POS: Πόσο κοστίζει η αγορά και η μίσθωσή του – Οι χρεώσεις για το σύστημα IRIS

    Ημερομηνία:

    Λαϊκές αγορές, περίπτερα, ταξί ,ψιλικατζίδικα, ασφαλιστικές και διαφημιστικές εταιρείες, θέατρα, σινεμά έως και τα…  πανηγύρια είναι υποχρεωμένα από την 1η Ιανουαρίου να προμηθευτούν POS. Παράλληλα, από τις αρχές της χρονιάς «τρέχει» και η υποχρέωση των ελευθέρων επαγγελματιών να διαθέτουν επαγγελματικό λογαριασμό και να αποδέχονται άμεσες πληρωμές μέσω του συστήματος IRIS. Τα κόστη όμως για προμήθεια POS και ενεργοποίηση IRIS δεν είναι αμελητέα, για αυτό απαιτείται η διενέργεια έρευνας αγοράς με γνώμονα πάντα τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

    Μέσα στον τρέχοντα μήνα όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι εντάχθηκαν στην υποχρεωτική αποδοχή πληρωμών μέσω POS (Point Of Sale) θα πρέπει να έχουν, τουλάχιστον, υποβάλλει αίτημα για την προμήθεια τερματικού αποδοχής καρτών. Αυτή είναι η προϋπόθεση για να αποφύγουν πρόστιμο 1.500 ευρώ και να έχουν δικαίωμα εγκατάστασης και λειτουργίας του POS έως και την 1η Μαρτίου.

    Τι τερματικά POS «ταιριάζουν» σε κάθε επιχείρηση 

    Για να κάνουν λοιπόν οι επαγγελματίες τη σωστή επιλογή και «να μην τους στοιχίσει ο κούκος αηδόνι» θα πρέπει αρχικά να γνωρίζουν πολύ καλά ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της επιχείρησής τους: Τι είδη μηχανημάτων POS λοιπόν υπάρχουν και ποιο είναι κατάλληλο για κάθε επιχείρηση, ανάλογα με την φύση της δραστηριότητάς της;

    • Ενσύρματο POS: Είναι το γνωστό μηχάνημα με το καλώδιο. Συνδέεται μέσω της τηλεφωνικής γραμμής ή/και internet. Είναι σαφώς πιο οικονομική επιλογή, όμως ουσιαστικά αφορά πχ κατάστημα ρούχων ή άλλα καταστήματα, όπου όλες οι συναλλαγές γίνονται στο ταμείο (και επομένως δεν απαιτείται η μεταφορά του μηχανήματος). Σε αυτές τις περιπτώσεις το συγκεκριμένο τερματικό είναι μία καλή λύση και είναι και πιο φθηνό.
    • Ασύρματο POS με wifi: Αξιοποιεί τις δυνατότητες του διαδικτύου για απομακρυσμένες συναλλαγές. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός εστιατορίου, όπου παλαιότερα ο πελάτης έπρεπε να σηκωθεί από το τραπέζι να πάει στο ταμείο για να πληρώσει με κάρτα. Τώρα με το ασύρματο τερματικό ο λογαριασμός εξοφλείται στο τραπέζι χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί ο πελάτης. Βεβαίως τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι πιο ακριβά μηχανήματα σήμερα, αλλά και τα πιο γρήγορα. Τα νέας γενιάς τερματικά έχουν τρομερή διαφορά ταχύτητας και είναι λογικό να είναι και πιο «τσιμπημένα» σε τιμή.
    • Ασύρματο GPRS: Είναι ιδανικό για συναλλαγές που γίνονται εκτός του χώρου του επαγγελματία. Συμφέρει οπωσδήποτε σε υπηρεσίες delivery.
    • e-POS: Είναι το εικονικό τερματικό που χρησιμοποιείται από όσους διαθέτεις e-shop. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του φυσικού μηχανήματος, όμως όλη η διαδικασία της συναλλαγής γίνεται ηλεκτρονικά.
    • Εφαρμογή POS στο κινητό: Μια «έξυπνη» τηλεφωνική συσκευή μπορεί να μετατραπεί σε τερματικό POS χωρίς να χρειάζεται πρόσθετος εξοπλισμός. Βεβαίως, το κινητό θα πρέπει να διαθέτει τεχνολογία που να «σηκώνει» αυτού του τύπου την εφαρμογή.

    Τι περιλαμβάνουν τα κόστη των προγραμμάτων αγοράς ή ενοικίασης POS

    Το επόμενο βήμα για έναν επαγγελματία είναι να αποφασίσει εάν θα αγοράσει τον εξοπλισμό ή θα τον μισθώσει: Η διάθεση των τερµατικών υποστηρίζεται µε διάφορα προγράµματα αγοράς καθώς και µε μίσθωση, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και με μεταβίβαση, προγράμματα που έχουν να κάνουν πάντα με την φύση της εκάστοτε δραστηριότητας. Πρέπει να σημειωθεί πως στην περίπτωση ενοικίασης ενός μηχανήματος, η προμήθεια συντήρησης συμπεριλαμβάνεται στο μίσθωμα.

    Για την αγορά POS, λοιπόν, για τις επιχειρήσεις που κάνουν συχνή χρήση του τερµατικού, στο συνολικό κόστος κατά την αίτηση περιλαµβάνεται το κόστος συσκευής και οι πρώτοι έξι µήνες υποστήριξής του (Μηνιαία Έξοδα Υποστήριξης).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οδοντίατρος νάρκωσε και βίασε μοντέλο – Τη μετέφερε σπίτι του και την κακοποίησε

    Μία γυναίκα, που εργάζεται ως μοντέλο στην Ρουμανία, δεν...

    Είναι κακό για την υγεία μας το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση; Η επιστήμη απαντά

    Εντάξει, για τα σουβλάκια, τις πίτσες και τα τσιπς...

    ΗΠΑ: Οργή για την εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα – «Ασφυκτιούσε επί οκτώ λεπτά»

    Οι Αρχές στην Αλαμπάμα χρησιμοποίησαν αέριο άζωτο για την...

    Νότιος Κορέα: Ποια είναι η 80χρονη που θέλει να γίνει Μις Υφήλιος

    Η 80χρονη Τσόι Σουν Χουά γεννήθηκε σχεδόν μια δεκαετία...
    Best Shop