Η συνταγή της ημέρας. Γκρατέν με πέννες. Το μενού της εβδομάδας (8 έως 14/1)

    Ημερομηνία:

    Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

    Δευτέρα 8/1
    Γκρατέν με πέννες, χωριάτικο λουκάνικο και κρέμα γάλακτος
    Τα ζυμαρικά γκρατέν είναι από τα πιο αγαπημένα και πληθωρικά φαγητά. Εδώ, παντρεύονται με το χωριάτικο λουκάνικο και γίνονται ακόμα πιο ρουστίκ.

    Η συνταγή της ημέρας. Γκρατέν με πέννες. Το μενού της εβδομάδας (8 έως 14/1)

    Τρίτη 9/1

    Τηγανητό κοτόπουλο του Αμερικάνικου Νότου
    Αυτό που κάνει το κοτόπουλο αυτό να ξεχωρίζει είναι η κρούστα του, ότι είναι ζουμερό και έχει απίστευτα αρώματα.

    Η συνταγή της ημέρας. Γκρατέν με πέννες. Το μενού της εβδομάδας (8 έως 14/1)

    Τετάρτη 10/1

    Σελινόριζες με ντοματοπελτέ και πορτοκάλι
    Η γλυκιά σελινόριζα μπαίνει στο καθημερινό τραπέζι μαγειρεμένη με ντομάτα και πορτοκάλι και μεταμορφώνεται σε ένα φαγητό που θα αγαπήσουν όλοι.

    Η συνταγή της ημέρας. Γκρατέν με πέννες. Το μενού της εβδομάδας (8 έως 14/1)

    Πέμπτη 11/1

    Κεφτεδάκια με ντομάτα και χόρτα στον φούρνο
    Αυτό το πιάτο έγινε με περισσεύματα προετοιμασίας από ένα προηγούμενο τραπέζι σαν έμπνευση της στιγμής και, πιστέψτε με, είναι αυτό που λέμε «φαγάκι». Σερβίρετέ το με φρέσκο ψωμί και φέτα και θα χτυπήσει απ’ ευθείας στο γαστρονομικό σας DNA.

    Η συνταγή της ημέρας. Γκρατέν με πέννες. Το μενού της εβδομάδας (8 έως 14/1)

    Παρασκευή 12/1

    Χορτόσουπα με λευκά φασόλια
    Η εποχή για σούπες έφτασε. Και αυτή εδώ η χορτόσουπα με λευκά φασόλια, σέσκουλα και λαχανικά εποχής είναι ό,τι πρέπει, σούπερ θρεπτική και νόστιμη!

    Η συνταγή της ημέρας. Γκρατέν με πέννες. Το μενού της εβδομάδας (8 έως 14/1)

    Σάββατο 13/1

    Ρεβιθάδα με πράσα και μελωμένη πανσέτα
    Ένα πιάτο της θαλπωρής. Συνδυάζει διατροφικά έξυπνα το κρέας με τα όσπρια σε έναν πλούσιο γευστικό συνδυασμό, που έχει ως αποτέλεσμα ένα χορταστικό και comfort πιάτο.

    Η συνταγή της ημέρας. Γκρατέν με πέννες. Το μενού της εβδομάδας (8 έως 14/1)

    Κυριακή 14/1

    Ροστ μπιφ σε κρούστα μυρωδικών
    Το κλασικό βρετανικό ροστ μπιφ σε μια αρωματική κρούστα μυρωδικών για ένα σπέσιαλ κυριακάτικο τραπέζι. Ιδανικό και για τον γιορτινό μπουφέ.

    Η συνταγή της ημέρας. Γκρατέν με πέννες. Το μενού της εβδομάδας (8 έως 14/1)

    Για ορεκτικό

    Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο, αρωματισμένα με πορτοκάλι και δεντρολίβανο
    Υπάρχει πιο αγαπημένο συνοδευτικό για το κρέας από τις πατάτες; Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης ετοιμάζει λαχταριστές baby πατάτες με μανιτάρια και άρωμα πορτοκαλιού και τις ψήνει στο φούρνο και στο γκριλ για να γίνουν τραγανές. Απλά νόστιμες!

    Η συνταγή της ημέρας. Γκρατέν με πέννες. Το μενού της εβδομάδας (8 έως 14/1)

    Για επιδόρπιο

    Μπακλαβάς με πορτοκάλι, καρύδια και τζίντζερ
    Ο κλασικός και αγαπημένος μπακλαβάς σε μια συνταγή λίγο πειραγμένη. Το άρωμα τζίντζερ ταιριάζει πολύ με την κανέλα, το γαρίφαλο και το σιρόπι. Ιδανικό επιδόρπιο για τα κυριακάτικα και τα γιορτινά τραπέζια που θα τους ενθουσιάσει όλους!

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Εκδήλωση με τίτλο «Ευρωπαϊκή Συνάντηση Τεχνών» με πρωτοβουλία του Πανηπειρωτικού συλλόγου

    O Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Iνστιτούτο Politecnico da...

    Κωνσταντίνος Αργυρός για Ελένη Φουρέιρα: Κάθε φορά που τη βλέπω στη σκηνή, λέω «δεν μπορεί να είναι τόσο καλή»

    Ο Κωνσταντίνος Αργυρός είχε βρεθεί στα Mad VMA και έκανε μερικές...

    Λαγκάρντ: Δεν φταίει μόνο η Τέιλορ Σουίφτ για τον υψηλό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

    Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε την Τρίτη...

    Ευρωζώνη: Κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός – Κερδίζει χρόνο για τα επιτόκια η ΕΚΤ

    Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο – προσθέτοντας στοιχεία που...