ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο επίδομα 718 ευρώ – Ποιους αφορά

    Ημερομηνία:

    Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) θα ενεργοποιήσει μέσα στον μήνα ειδικό βοήθημα ανεργίας ύψους 718 ευρώ με στόχο την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων ανέργων που για κάποιο λόγο δεν έχουν δικαίωμα λήψης της τακτικής επιδότησης ανεργίας.

    Το επίδομα θα χορηγείται κάθε χρόνο και θα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε τέκνο. Αποδέκτες του βοηθήματος θα είναι περίπου 18.000 άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες, θύματα έμφυλης βίας και βίας εμπορίας ανθρώπων, αποφυλακισμένοι και απεξαρτημένοι. Σύντομα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων.

    Οι παροχές που καταργήθηκαν

    Το ειδικό βοήθημα των 718 ευρώ θα αντικαταστήσει τις τρεις παροχές που καταργήθηκαν τις οποίες ελάμβαναν ειδικές κατηγορίες ανέργων καθώς σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ τα εν λόγω βοηθήματα δεν ήταν όσο θα έπρεπε στοχευμένα με αποτέλεσμα να έχουν  μικρό αριθμό αποδεκτών.

    Η υποκατάσταση των βοηθημάτων από τη νέα παροχή, σύμφωνα με στελέχη της ΔΥΠΑ, δεν σημαίνει μείωση της χρηματοδότησης προς τις ευάλωτες ομάδες. Αντιθέτως το κονδύλι από τον προϋπολογισμό του φορέα αυξάνεται κατά 3 εκ και από 10 εκ. ευρώ το 2023 θα ανέλθει σε 13 εκ. το 2024.

    Remaining Time-0:00
    Fullscreen
    Mute

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καλάβρυτα 2026: Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 205η επέτειο της Επανάστασης

    Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για την...

    Πάτρα: Απεργιακό κάλεσμα του Σωματείου «Ιπποκράτης» για τα Τέμπη – Συγκέντρωση στις 28 Φεβρουαρίου

    Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώνεται στην Πάτρα...

    Πάτρα: Η Πρεσβεία των ΗΠΑ χαρτογραφεί ευκαιρίες – Επίσκεψη στο Επιστημονικό Πάρκο, πρόσκληση στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ να επισκεφθεί την πόλη

    Σημαντική θεσμική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιστημονικό Πάρκο...