Κορυφαίοι οινοποιοί ανοίγουν σπάνια κρασιά – Γαστρονομικές εμπειρίες για λίγες θέσεις

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Την αυλαία ανοίγει στις 19 Ιανουαρίου το Κτήμα Γεροβασιλείου και ακολουθούν το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη και το Κτήμα Αργυρού. Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες των επόμενων event.
    Τα πρώτα από τα «Κελάρια» που θα ανοίξουν είναι τα εξής:
    -19 Ιανουαρίου Κτήμα Γεροβασιλείου
    -9 Φεβρουαρίου Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
    -1η Μαρτίου Κτήμα Αργυρού

    Θα ισχύσει περιορισμένος αριθμός κρατήσεων ανά εκδήλωση.
    Πληροφορίες: Christian Potelle, τηλ. +30 210 75 64

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
    Κορυφαίοι οινοποιοί ανοίγουν σπάνια κρασιά – Γαστρονομικές εμπειρίες για λίγες θέσεις

     

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND
    Κορυφαίοι οινοποιοί ανοίγουν σπάνια κρασιά – Γαστρονομικές εμπειρίες για λίγες θέσεις

     

    Το Hytra φιλοξενεί τη Νικολέττα Δελατόλα-Φώσκολου
    Ο σεφ Γιώργος Φελεμέγκας υποδέχεται τη διακεκριμένη μαγείρισσα και συγγραφέα από την Τήνο. Η κυκλαδίτικη κουζίνα της Νικολέττας Δελατόλα-Φωσκόλου γεμίζει με γεύσεις και αρώματα το HYTRA Restaurant & Bar την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024. Η αγαπημένη μαγείρισσα έρχεται από την Τήνο για να μαγειρέψει μαζί με τον σεφ Γιώργο Φελεμέγκα χαρακτηριστικά πιάτα και δημιουργίες, που την έκαναν διάσημη στη χώρα μας και στο εξωτερικό.
    Η Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου ασχολείται με την παραδοσιακή μαγειρική της Τήνου και των Κυκλάδων για περισσότερα από 30 χρόνια. Έχει δημοσιεύσει 3 βιβλία, τις «Παραδοσιακές Συνταγές από την Τήνο» (1996), το «Κυκλάδων Γεύσεις» (2006) και το «Cycladic Cuisine» (2020), το οποίο περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του δεύτερου βιβλίου της μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα. Έχει πραγματοποιήσει ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές για την ελληνική μαγειρική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Προσκλήθηκε και μαγείρεψε κυκλαδίτικα φαγητά στη μεταπτυχιακή σχολή μαγείρων του Culinary Institute of America at Greystone (Καλιφόρνια, ΗΠΑ), στον Κύκλο των Οινοφίλων ΟΙΝΕΑ (Αθήνα), στη ΜΙΛΗΤΟ (Θεσσαλονίκη), στον Πολιτιστικό Κύκλο των Φιλελλήνων της Βασιλείας (Ελβετία), στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» (Σίφνος), στο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου (Πάτμος) κ.α.. Παρέδιδε σεμινάρια μαγειρικής στα πλαίσια του καλλιτεχνικού εργαστηρίου του Δήμου Τήνου, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια κάνει μαθήματα μαγειρικής σε ξένους και έλληνες επισκέπτες του νησιού και παρασκευάζει σπιτικά γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και άλλα αλμυρά και γλυκά προϊόντα με την επωνυμία «Το περιβόλι της Νικολέτας». Σε συνεργασία με τον σεφ του HYTRA Restaurant & Bar θα δημιουργήσουν ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας για μία και μοναδική βραδιά. Η Νικολέτα Δελατόλα-Φώσκολου διαδέχεται στην κουζίνα του HYTRA τις Γιώτα Κουφαδάκη και Τασούλα Κουφοπούλου, στο αφιέρωμα του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου στις Κυρίες που αναδεικνύουν την ελληνική κουζίνα και τις παραδοσιακές συνταγές των τόπων τους.
    Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 με τη Λένα Λεντάρη από το «Πανόραμα» Ασκύφου Χανίων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ξεκινούν άμεσα τρία νέα προγράμματα για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και επαγγελματίες

    Με τρία νέα προγράμματα που ξεκινούν μέσα στον Ιανουάριο, η...

    Ελληνικός τουρισμός 2024: Στην 5η θέση πανευρωπαϊκά η Ελλάδα με πάνω από 152 εκατ. διανυκτερεύσεις, στο +3,5% (πίνακας)

    Στην 5η θέση βρίσκεται για το 2024 ο ελληνικός τουρισμός με βάση...

    ΠΑΤΡΑ: Νέα “βόμβα” στο ιστορικό κέντρο της πόλης με γνωστό κατάστημα

    Του Ανδρέα Βρη Mέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός Ιανουαρίου,...

    Πάτρα: Διαμαρτυρία την Τρίτη για την ενίσχυση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

    Η Τέχνη καλλιεργεί στον άνθρωπο πολλές πτυχές της προσωπικότητας,...
    Best Shop