Στροφή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κεντροαριστερά πρότεινε ο Γιάννης Ραγκούσης

    Ημερομηνία:

    Την πρότασή του για την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς Κεντροαριστερά και την ένταξη του κόμματος στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών κατόπιν δημοψηφίσματος, ανέπτυξε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο Γιάννης Ραγκούσης.

    Για την στροφή προς Κεντροαριστερά σημείωσε: «Ουσιαστικά σημαίνει να ξανασυστηθούμε πολιτικά και προγραμματικά στις δυνάμεις της εργασίας, στη μεσαία τάξη, στους Έλληνες που παράγουν και δημιουργούν, στην καινοτόμο κι εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, στη νέα γενιά».

    Συνεχίζοντας ανέφερε: «Επίσης, στροφή προς Κεντροαριστερά σημαίνει εναρμόνιση του κόμματος με τα μέλη, αλλά κυρίως με την πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών, που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί, και οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις διπλές εκλογές 2023».

    Ακολούθως αναφέρθηκε στην κοινή πρότασή του με τους Θανάση Θεοχαρόπουλο και Κώστα Ζαχαριάδη να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωπαϊκή ομάδα των σοσιαλιστών: «Η επιλογή για την ευρωομάδα που θα συμμετέχουμε, σε καμία περίπτωση δεν είναι επιλογή για το ποιοι είμαστε και τι πιστεύουμε. Δεν είναι ταυτοτική επιλογή. Είναι επιλογή για το, σε ποιο πεδίο θα δώσουμε τις μάχες για την Ευρώπη που θέλουμε.

    Θα δώσουμε τη μάχη των ιδεών μας – των δικών μας ιδεών – στο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ευρωσοσιαλιστών ή όχι.

    Και σε αυτό το σημείο να πω ότι πράγματι πρόκειται για ένα κατ’ εξοχήν θέμα περιωπής δημοψηφίσματος. Ειδικά σε ένα κόμμα που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα μελών».

    Αναφέρθηκε και στην «πρόσφατη, δυσάρεστη και άδικη για όλους μας, δημόσια συζήτηση για τα οικονομικά του κόμματος», λέγοντας: «Με δεδομένο ότι η κρατική χρηματοδότηση προς όλα τα κόμματα είναι χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, φυσικών και νομικών προσώπων. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για την επέκταση της «Δι@ύγειας», του Νόμου 3861 στα κόμματα, καθώς και στα δάνεια των πολιτικών προσώπων, ιδίως των μελών της κυβέρνησης. Προτείνω λοιπόν το κόμμα μας να πάρει την πολιτική πρωτοβουλία με συγκεκριμένη πρόταση νόμου και να εισηγηθεί την επέκταση της εφαρμογής της «Δι@ύγειας» στα κόμματα.

    Και τότε να δούμε τα αντανακλαστικά της ΝΔ και του κάθε ‘Αδωνι Γεωργιάδη”.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ευλογιά των προβάτων: «Καμπανάκι» για τις απειλούμενες αυτόχθονες φυλές

    Αυτόχθονες φυλές αιγοπροβάτων που έχουν μικρούς και υπό εξαφάνιση...

    Επίδομα 150€ για σχολικά είδη: Ποιοι μαθητές το δικαιούνται το 2025

    Με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, οι οικογένειες επιβαρύνονται...

    Φρίκη: Μητέρα έσφαξε την 5χρονη κόρη της ενώ την ικέτευε για την ζωή της – Την παρομοίασε με την «κούκλα του Σατανά»

    Δικαστήριο του Τέξας, στις ΗΠΑ, έκρινε μια 37χρονη μητέρα αθώα...

    Φακελάκι: Πολλοί διαμαρτύρονται, λίγοι καταγγέλλουν – Πώς και γιατί δεν τιμωρούνται οι επίορκοι γιατροί

    Ο καρδιοχειρουργός του Ιπποκράτειου Αθήνας Δημήτρης Λυμπεριάδης που την περασμένη Τρίτη ζήτησε...