ΣΥΝΤΑΓΗ: Black Pastrami: Σάντουιτς με χειροποίητο ψωμί, παστράμι και σκορδάτο λάχανο

    Ημερομηνία:

    Ουρές σχηματίζονται στον εξαρχειώτικο φούρνο Black Salami γι’ αυτό το σάντουιτς. Οι αρτοποιοί του Black Salami μάς έδειξαν πώς φτιάχνεται και μας έδωσαν τη συνταγή για ένα πιο εύκολο από το δικό τους, αλλά εξίσου νόστιμο ψωμί που μπορούμε να ζυμώσουμε στο σπίτι.

    1 ώρα προετοιμασία, 15′ ψήσιμο, 5 ώρες και 15′ αναμονή. Σύνολο: 6 ώρες και 30′.

    Υλικά

    Τεμάχια: 6

    Για τα ψωμάκια

    Για το σκορδάτο λάχανο

    Για το ντρέσινγκ

    Για τη γέμιση

    ICECAP

    Διαδικασία

    Ψωμί

    1. Για να ετοιμάσουμε το black pastrami σάντουιτς με χειροποίητο ψωμί ίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και μαλακό ζυμάρι.
    2. Λαδώνουμε ένα βαθύ μπολ, αδειάζουμε εκεί το ζυμάρι και το καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη.
    3. Το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 3 ώρες, να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
    4. Αδειάζουμε το ζυμάρι σε μια λεία επιφάνεια και το χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη.
    5. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τακτοποιούμε σε βαθύ ταψί, σε απόσταση το ένα από το άλλο.
    6. Τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε για 1-2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να διπλασιαστούν.
    7. Bάζουμε ένα ρηχό ταψί στον φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200°C.
    8. Λαδώνουμε καλά τα χέρια μας και παίρνουμε κάθε μπαλάκι ζύμης και το πιέζουμε στην επιφάνεια μέχρι να δημιουργηθούν βαθουλώματα.
    9. Τα αφήνουμε στην άκρη, σκεπασμένα χαλαρά με μια πετσέτα για 15 λεπτά, να ξεκουραστούν.
    10. Αφαιρούμε το ζεστό ταψί από τον φούρνο, το καλύπτουμε προσεκτικά με λαδόκολλα και τακτοποιούμε όμορφα τα στρογγυλά ζυμάρια.
    11. Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

    Ντρέσινγκ

    1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Σκορδάτο λάχανο

    1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
    2. Προσθέτουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, το λεμόνι, το αλάτι, το σκόρδο και τα λάχανα και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει το λάχανο.
    3. Το στραγγίζουμε καλά.

    Σάντουιτς

    1. Ανοίγουμε κάθε φρεσκοψημένο ψωμί στη μέση και αλείφουμε καλά κάθε εσωτερική πλευρά με το ντρέσινγκ.
    2. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο πεκορίνο και απλώνουμε 80 γρ. παστράμι στο κάθε ψωμάκι. Από πάνω βάζουμε όσο λάχανο θέλουμε, κλείνουμε τα ψωμάκια και σερβίρουμε.
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κρίσιμη συνάντηση Ουκρανίας, Ευρώπης και ΗΠΑ την Τετάρτη – Στο τραπέζι σχέδιο ειρήνης με τη Ρωσία

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Ουκρανοί...

    ΠΑΤΡΑ: Και νέα παλιά… επικίνδυνα για κατάρρευση κτίρια

    Δεκάδες είναι τα κτίρια που «κρέμονται» σε διάφορες γειτονιές...

    Το «παλάτι» των 11 εκατ. ευρώ του Εμπαπέ στο… Μπέβερλι Χιλς της Μαδρίτης – Δεν πλησιάζει κανείς χωρίς πρόσκληση

    Η μετακόμιση του Κιλιάν Εμπαπέ, το περασμένο καλοκαίρι από την...