Οι Αχαιοί αγόρασαν περισσότερα σπίτια το 2023 – Ο ρόλος του προγράμματος «Σπίτι μου»

    Ημερομηνία:

    Με «όχημα» το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που έτρεξε μέσα στο 2023, η αγορά σε πανελλήνιο επίπεδο κινήθηκε ανοδικά και καταγράφηκε αύξηση στεγαστικών δάνειων και αυτό είναι φανερό, καθώς υπάρχει σημαντική άνοδος τιμών σε κατοικίες.
    Πάμε να δούμε όμως τι ισχύει σε επίπεδο Αχαΐας και τι έκαναν οι Πατρινοί το 2023.

    ICECAP

    Σύμφωνα με πληροφορίες  που προέρχονται από τραπεζικές πηγές, η Αχαΐα, αλλά και η γειτονική Ηλεία, το 2023 κατέγραψαν άνοδο στην εκταμίευση στεγαστικών δανείων που κινήθηκε στο 7,5% σε σχέση με το 2022. Οπως μας μετέφεραν άνθρωποι του κλάδου, σημαντικό ρόλο έπαιξε το πρόγραμμα της κυβέρνησης «Σπίτι μου» που έδωσε την ευκαιρία να πάρει ο κόσμος φτηνά στεγαστικά δάνεια, με ευνοϊκότερους, σε σχέση με αυτούς των τραπεζών, όρους.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άνοδος θα συνεχιστεί και το 2024, καθώς πολλά στεγαστικά δάνεια, είτε με το πρόγραμμα είτε χωρίς αυτό, έχουν μεν εγκριθεί, αλλά ακόμα δεν έχουν εκταμιευτεί τα ποσά στους δικαιούχους για γραφειοκρατικούς λόγους. Αν δε, υπολογίσουμε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα τρέξει πάλι πρόγραμμα για παροχή φτηνών στεγαστικών δάνειων με την ονομασία «Σπίτι μου 2», τότε η αύξηση θα είναι ακόμα πιο μεγάλη μέσα στο 2024.

    ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    9 νηστίσιμα πρωινά που δεν τους λείπει τίποτα

    Το πρωινό είναι από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας, και...

    Η αντίσταση του Μαυρόγυπα: Αναγέννηση και ανάπτυξη στο Δάσος της Δαδιάς μετά τις καταστροφικές φωτιές

    Είναι το μεγαλύτερο αρπακτικό πουλί της Ευρώπης, με άνοιγμα...

    Η Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Γεροντιδάκης πήγαν μαζί στο γήπεδο – Δείτε τη φωτογραφία

    Εδώ και μήνες δημοσιεύματα θέλουν την Αιγιώτισσα Ντορέττα Παπαδημητρίου και...

    Μυστήριο με χωριό στην Τουρκία: Σχεδόν οι μισοί κάτοικοι είναι κωφάλαλοι – Οι ντόπιοι φοβούνται πως ευθύνονται οι γάμοι μεταξύ συγγενών

    Ένα απομονωμένο χωριό στην Τουρκία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι κωφάλαλοι, προκαλεί...