Ενας χρόνος Covid-19: Ο Ταϊβανέζος καθηγητής που προσπάθησε να προειδοποιήσει τον κόσμο για τον κορωνοϊό

    Ημερομηνία:

    «Ήμασταν πολύ προσεκτικοί σχετικά με αυτό», είπε στο Sky News. «Επειδή η Ταϊβάν είναι πολύ κοντά στην Κίνα. Είναι πολύ σημαντικό να την αποτρέψουμε, αντί να την αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε.

    Όταν έφτασε στο έδαφος στην Ουχάν στα μέσα Ιανουαρίου και μίλησε με Κινέζους αξιωματούχους, η ανησυχία μετατράπηκε σε συναγερμό.

    «Νομίζω, ναι, κάτι δεν πάει καλά», είπε ο καθηγητής Chuang. «Το πρώτο πράγμα μάλλον είναι ότι δεν είναι καλά προετοιμασμένοι, ίσως είναι πολύ απασχολημένοι ή θέλουν να κρύψουν πληροφορίες. Απλώς δεν θέλουν να μας παρουσιάσουν όλες τις πληροφορίες».

    Ο καθηγητής Chuang είναι περιφερειακός διοικητής του δικτύου πρόληψης και θεραπείας λοιμωδών νοσημάτων της Ταϊβάν, που ιδρύθηκε μετά το ξέσπασμα του SARS το 2003. Μία επιδημία που ο καθηγητής Chuang έζησε και αντιμετώπισε από πρώτο χέρι.

    Ως αποτέλεσμα του ερευνητικού ταξιδιού του, η Ταϊβάν εισήγαγε αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους και καραντίνες. Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πανδημίας, η χώρα κατέγραψε μόλις επτά θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού, για πληθυσμό σχεδόν 24 εκατομμυρίων.

    Ο καθηγητής Chuang ήταν αρχικά απρόθυμος να επισκεφθεί την Ουχάν. Αυτός και η σύζυγός του μετακόμιζαν σε άλλο σπίτι. «Ανησύχησα επίσης για την πιθανότητα να μεταφέρω μερικούς ιούς και να τους μεταδώσω στη γυναίκα μου», δήλωσε ο ίδιος.

    Ωστόσο, όταν ο γενικός διευθυντής του CDC της Ταϊβάν τον κάλεσε απευθείας, συμφώνησε, κατανοώντας τι διακυβεύεται.

    «Το πρώτο βήμα για να ελέγξουμε αυτήν την άγνωστη επιδημία, ένα πολύ σημαντικό πράγμα, ήταν να γνωρίζουμε την λεπτομέρεια της επιδημίας από την πρώτη στιγμή», δήλωσε ο καθηγητής Chuang στο Sky News.

    «Και δεύτερον, ήθελα να μάθω τη διαδρομή μετάδοσης. Επειδή η διαδρομή μετάδοσης είναι πολύ σημαντική για εμάς, για να δημιουργήσουμε την πρόληψη», πρόσθεσε.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στο αεροδρόμιο με νεαρή ξανθιά ο πρώην της Ανδριώτου Σπύρος Μαρτίκας

    Στο αεροδρόμιο της πόλης Κατάνια, στη Σικελία, «τσάκωσε» ο φακός της...

    Ο γιος του Ελληνοαμερικανού βουλευτή Γκας Μπιλιράκη, Μάικλ, παντρεύτηκε τη Σοφία Πούλος

    Έντονο άρωμα Ελλάδας είχε ο γάμος του γιου του Ελληνοαμερικανού βουλευτή Γκας Μπιλιράκη με...

    ΓΕΜΗ: Από 1η Σεπτέμβρη αυστηρές προθεσμίες, ηλεκτρονικές διαδικασίες και τέλος στα… παλιά πιστοποιητικά

    Αποκλειστικά ηλεκτρονικές διαδικασίες, πλήρως οριοθετημένες προθεσμίες, ενιαίο κόστος τελών,...

    Δίκη «μαμούθ» με 115 κατηγορούμενους – Στο εδώλιο τα μέλη 14 εγκληματικών ομάδων στη Θεσσαλονίκη

    Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 1 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη η δίκη 115...