Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την παρακολούθηση της διακίνησης φαρμάκων – Πώς θα μειωθούν οι ελλείψεις

    Ημερομηνία:

    Άρχισε σήμερα, η παραγωγική λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Παρακολούθησης Διακίνησης Φαρμάκων (ΗΣΠΑΔΙΦ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

    Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, θα γίνεται παρακολούθηση από το υπουργείο Υγείας, του αποθέματος και της διακίνησης επιλεγμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ελλείψεων.

    Η πλατφόρμα θα επιτρέπει τον υπολογισμό του αποθέματος σε όλα τα σημεία της εφοδιαστικής αλυσίδας, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών φαρμακείων. Με την πλήρη λειτουργία του, το σύστημα θα παρέχει τη δυνατότητα διαχείρισης του αποθέματος για την αντιμετώπιση των ελλείψεων, κατόπιν ανάλυσης πραγματικών δεδομένων από το υπουργείο Υγείας και την ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί για την παρακολούθηση των φαρμακευτικών ελλείψεων.

    Τέλος το ΗΣΠΑΔΙΦ θα μπορεί να υποστηρίζει μία κινητή εφαρμογή (mobile app), κατάλληλα προσαρμοσμένη στις ανάγκες των πολιτών, με σκοπό τη διευκόλυνσή τους στην αναζήτηση και την εύρεση κρίσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς να αυξήσετε τη σύνταξή σας: Οδηγός για ασφαλισμένους και ελεύθερους επαγγελματίες

    Η ηλικία συνταξιοδότησης, ο μισθός, τα συνολικά χρόνια ασφάλισης και για...

    ΣΟΚ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: Βρήκαν κουνούπι…. σε συσκευή ενδοφλέβιου ορού – ΦΩΤΟ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%83%ce%bf%ce%ba-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85-%ce%b2%cf%81%ce%ae%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%bf%cf%8d/

    ΑΑΔΕ: Νέα πρόστιμα και λουκέτα σε τουριστικούς προορισμούς – Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα

    Και τον Αύγουστο, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σαρώνουν...