Ψάχνετε μια απλή συνταγή για μπέργκερ που μπορείτε να φτιάξετε σε χρόνο ρεκόρ; Με μόλις 5 υλικά και μέσα σε 15 λεπτά μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κρέας και να απολαύσετε νόστιμα σπιτικά μπέργκερ.
Αυτή η συνταγή είναι μια εξαιρετική επιλογή για να φτιάξετε τα δικά σας μπιφτέκια, αν είστε αρχάριοι στο μαγείρεμα. Θα χρειαστείτε απλά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Με ορισμένα απλά βήματα θα ετοιμάσετε τα δικά σας λαχταριστά μπέργκερ.
Υλικά
- 1 μεγάλο αυγό
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- ½ φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τη σχάρα ψησίματος σε δυνατή φωτιά και τη λαδώνουμε ελαφρώς.
- Χτυπάμε μαζί το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ.
- Προσθέτουμε τον κιμά και την ψίχα ψωμιού και ανακατεύουμε με τα χέρια ή με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Πλάθουμε σε τέσσερα μπιφτέκια πάχους 8-10 εκατοστών.
- Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στην προθερμασμένη σχάρα και μαγειρεύουμε για 6 έως 8 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ψηθούν καλά.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια ζεστά μαζί με τα αγαπημένα μας υλικά και απολαμβάνουμε νόστιμα μπέργκερ.