Ο «Scorpios», το δημιούργημα των δύο Γερμανών Μάριο Χέρτελ και Τόμας Χέιν, που άλλαξε τα δεδομένα στο νησί φέρνοντας έναν αέρα από το Τουλούμ του Μεξικού, ανοίγει στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας (νυν Μπόντρουμ) με ένα πολύ φιλόδοξο project. Το πιο απρόσμενο ίσως opening έρχεται από το «SantΑnna» που πάει στην Ιμπιζα, το αντίπαλον δέος της Μυκόνου, με ένα εστιατόριο που θα ανοίξει αν όλα πάνε καλά προς τα τέλη Μαρτίου στην παλιά πόλη και θα λέγεται «The Amorous Project». Στα δε τέλη του έτους αναμένεται να ανοίξει το πρώτο «Solymar» εκτός Ελλάδας, και συγκεκριμένα στο Κατάρ, το οποίο θα στεγάζεται σε εξωτερικό χώρο 5άστερου ξενοδοχείου.
«Nammos»: από την Κυανή Ακτή στο Knightsbridge
Πριν από λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό ότι το «Nammos» στο Ντουμπάι άφησε πίσω του το «Nobu» στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια και το «Cipriani» στο Μανχάταν και πήρε τον τίτλο του εστιατορίου με τα μεγαλύτερα κέρδη στον κόσμο, κάτι που επιβεβαίωσε ο Πέτρος Στάθης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Luxury Travel Magazine», ως ο ισχυρός άνδρας πλέον του brand που δημιούργησαν οι Ζαννής Φραντζέσκος, Σάμι Ιμπραήμ και Κωνσταντής Κουσαθανάς, ο οποίος αποχώρησε πριν από λίγα χρόνια. Στα τέλη Μαΐου το νέο «Nammos» ανοίγει στις Κάννες υπό τη στέγη του ανακαινισμένου ξενοδοχείου «Palm Beach» στην Place Franklin Roosevelt με δική του παραλία και εστιατόριο.
Η διακόσμηση είναι διαφορετική από της Μυκόνου και έχει τον αέρα της διακριτικής πολυτέλειας που απαιτεί η Kυανή Ακτή με κρυστάλλινα ποτήρια και βαριά έπιπλα στον κύριο χώρο του εστιατορίου.
«Scorpios»: υπερπαραγωγή στο Μπόντρουμ
Φέτος, λοιπόν, ήρθε η ώρα για να επεκταθεί εκτός ελληνικών συνόρων, στοχεύοντας στους value for money πελάτες που κάνουν διακοπές στο Μπόντρουμ, όπου και ανοίγει στις αρχές Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο project θα είναι περίπου έξι φορές μεγαλύτερο από αυτό της Μυκόνου, θα έχει δύο εστιατόρια, ένα club house, παραλία, τη δική του χερσόνησο και δώδεκα σουίτες με εξωτερική πισίνα και lounge area η καθεμία. Θα μπορεί να φιλοξενεί, λένε οι πληροφορίες, γύρω στους 6.000 πελάτες την ημέρα, ενώ σε ό,τι αφορά τις γεύσεις, αυτές θα έχουν και κάποιες πινελιές από την τουρκική κουζίνα.
Από το ερχόμενο φθινόπωρο αναμένεται να γίνει και το opening του «Scorpios» στην Τουλούμ του Μεξικού, που ετοιμάζεται να ανοίξει μετά από αναβολές τον επόμενο Νοέμβριο, σύμφωνα με όσα ακούγονται.
«SantΑnna»: από την Παράγκα στην Ιμπιζα
Στην παραλία της Παράγκας το «SantΑnna» άνοιξε τον Ιούλιο του 2017, έχοντας ως όπλο του τη μεγαλύτερη πισίνα με θαλασσινό νερό σε όλη τη Μεσόγειο, υποβρύχιες σουίτες και μια τριάδα που ήταν αποφασισμένη να τα καταφέρει.
Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης, ο σεφ Χρήστος Αθανασιάδης και ο ηθοποιός Μάνος Γαβράς πέτυχαν σταδιακά να φέρουν ηχηρά ονόματα όπως τον Black Coffee, τoν «πολύ» 50 Cent και άλλους διάσημους djs στο δημιούργημά τους. Μαζί ταξίδευαν αρκετά συχνά στην Ιμπιζα, το νησί που θεωρείται πάντα το αντίπαλον δέος της Μυκόνου, όπου γνωρίστηκαν με τους ανθρώπους του CBBC Group. Πρόκειται για έναν όμιλο που δραστηριοποιείται επί δεκαετίες στο νησί των Βαλεαρίδων και οι ιδιοκτήτες του δεν άργησαν να προσεγγίσουν τους τρεις συνεταίρους του «SantΑnna» προκειμένου να ανοίξουν ένα εστιατόριο στην παλιά πόλη της Ιμπιζα.
Η συμφωνία είχε ουσιαστικά κλείσει από πέρυσι και πριν από τέσσερις εβδομάδες ο Μάνος Γαβράς υπέγραψε το deal για το «The Amorοus Project Ibiza». Οι εργασίες είχαν ήδη ξεκινήσει για το στήσιμο του νέου εστιατορίου, που αναμένεται να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες στις αρχές της άνοιξης. Η διακόσμηση δεν θα έχει καμία σχέση με Μύκονο, θα είναι πιο κοντά στην Ισπανία, με το ξύλο να ντύνει ακόμη και τοίχους, ενώ θα κυριαρχούν τα γήινα χρώματα. Τα εγκαίνια θα γίνουν, εκτός απροόπτου, στα τέλη Μαρτίου, αφού στις 31 του μήνα είναι το Πάσχα των Καθολικών και η Iμπιζα αναμένεται να γεμίσει από χιλιάδες επισκέπτες. Η κουζίνα του «The Amorous Project» θα είναι μεσογειακή, ενώ κάποιες πινελιές από τις τοπικές μαγειρικές δεν θα πρέπει να αποκλειστούν στο πρώτο ελληνικό επιχειρηματικό εγχείρημα στην Ιμπιζα.
«Solymar»: από το Καλό Λιβάδι στο Κατάρ
Μια μέρα λίγο μετά την έλευση του 2021 ο Δημήτρης Ιακωβίδης και ο Αλκης Βατόπουλος, οι δύο ιδιοκτήτες του «Solymar», ενός από τα πιο κλασικά και μυθικά beach bars της Μυκόνου, υπέγραψαν τη συμφωνία με την εταιρeία UDC από το Κατάρ για να στήσουν το πρώτο ομώνυμο εστιατόριο στο νησάκι Gewan. Πρόκειται στην ουσία για ένα τεχνητό νησί, προέκταση του Pearl-Qatar, 350 μέτρα ανοιχτά του West Bay της Ντόχα, πρωτεύουσας ενός συντηρητικού εμιράτου που ανοίγεται σιγά-σιγά προς τη Δύση και τις τουριστικές επενδύσεις. Συνήθως όταν ακούμε «Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», η σκέψη μας πηγαίνει αυτόματα στο Ντουμπάι, το πιο δυτικοποιημένο απ’ όλα τα εμιράτα. Το Κατάρ όμως είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση, αφού μόλις τα τελευταία χρόνια έκανε ένα σταθερό άνοιγμα προς τη Δύση, με αποκορύφωμα το Μουντιάλ που διεξήχθη εκεί. Η UDC, από τις πλέον εύρωστες εταιρείες, προσέγγισε τους ιδιοκτήτες του «Solymar» στη Μύκονο και άρχισαν οι διερευνητικές συζητήσεις για ένα deal που δεν άργησε να κλείσει.
Ο λίγο εσωστρεφής Ιακωβίδης και ο περισσότερο εξωστρεφής συνεταίρος του Βατόπουλος είδαν εξαρχής θετικά την πρόταση να στήσουν ένα μυκονιάτικο «Solymar» στο νησάκι Gewan, το οποίο θα είναι μερικώς υπό τη σκέπη του ξενοδοχείου «Corinthia». Θα στεγάζεται, βέβαια, σε κτίριο εκτός του ξενοδοχείου και θα έχει μια τεράστια sea pool -πισίνα με θαλασσινό νερό- για τους πελάτες που θα θελήσουν να ζήσουν μια μέρα με έντονο άρωμα μυκονιάτικου fun. Σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση, αυτή θα φέρει έντονη την αύρα του Νησιού των Ανέμων με ένα πιο luxury στυλ και φυσικά θα επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ και οι δυνατές μουσικές.
Γευστικά η κουζίνα του θα είναι κατά βάση μεσογειακή, με έμφαση στα θαλασσινά και τα ψάρια, ενώ δεν θα λείπουν και τα πολύ καλά κρέατα, ενώ η έλευση του πολύ γνωστού seaside restaurant στο τέλος της χρονιάς που διανύουμε δείχνει πόσο πουλάει η Μύκονος στα Εμιράτα αλλά και παγκοσμίως, 1458097 πλέον κλαμπ και εστιατόρια.