RND: Πόλεμος συμμοριών μαίνεται στην Ελλάδα

    Ημερομηνία:

    Για τον πόλεμο των συμμοριών στην Αθήνα γράφει ο ανταποκριτής του Γερμανικού Δημοσιογραφικού Δικτύου (RND) στη χώρα μας, Γκερντ Χέλερ, ο οποίος κάνει λόγο για μία «άνευ προηγουμένου σειρά δολοφονιών που έχει σοκάρει την Ελλάδα», θέτοντας μεταξύ άλλων και το εξής ερώτημα: «υπάρχουν δεσμοί μεταξύ των μαφιόζικων συμμοριών και της αστυνομίας;»

    Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης που δολοφονήθηκε πριν από λίγες ημέρες με περισσότερες από 90 σφαίρες «δεν ήταν άγνωστος στην Ελληνική Αστυνομία», αλλά αντιθέτως ήταν «μία από τις ισχυρότερες φιγούρες του ελληνικού υποκόσμου». Τώρα η αστυνομία συλλέγει στοιχεία «για τον ρόλο του Ζαμπούνη σε έναν πόλεμο συμμοριών που μαίνεται εδώ και περίπου δύο χρόνια. Συμμορίες Ελλήνων από την Ουκρανία και από άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης φαίνεται πως θέλουν να διεκδικήσουν μέρος από τις δουλειές της Greek Mafia», όπως μεταξύ άλλων στο λαθρεμπόριο καυσίμων.

    «Την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών ανδρών, οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με δύο δολοφονίες του υποκόσμου από το 2022 και το 2023. Στην Ελλάδα έχουν γίνει 24 τέτοιες “εκτελέσεις” από το 2017. Και εδώ και καιρό ορισμένοι εικάζουν πως οι συμμορίες των μαφιόζων ενδέχεται να έχουν σχέσεις και με ανθρώπους στο αστυνομικό σώμα», επισημαίνει ο ανταποκριτής του RND, προσθέτοντας πως «αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει και το γιατί έχουν παραμείνει τόσοι φόνοι ανεξιχνίαστοι».

    Τώρα «η μάχη ενάντια στις μαφιόζικες συμμορίες αποτελεί δοκιμασία για τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη». Έναν άνθρωπο που «γνωρίζει πάντως το Υπουργείο και τα καθήκοντά του», αλλά και «τα σώματα ασφαλείας καλύτερα από κάθε άλλο πολιτικό».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαϊα: Πήγε σε φιλικό σπίτι, ήπιε, και έπεσε αναίσθητη! Συνελήφθησαν η μητέρα της αλλά και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού

    Παρ' ολίγον τραγωδία στην Αχαϊα, καθώς χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε...

    Γιάννης Στάνκογλου: Η μητέρα των παιδιών μου ήταν ο μεγαλύτερός μου έρωτας

    Μεγαλύτερο έρωτας της ζωής του αποκάλεσε την πρώην σύζυγό...

    Euroleague: Νίκη για την Παρτιζάν στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή, παρέμεινε στην κορυφή η Χαποέλ, ρεκόρ η Μονακό

    Το πρώτο πιάτο της 14ης αγωνιστικής της EuroLeague σερβιρίστηκε… λειψό την...