ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τους έκλεψαν… την ώρα της κηδείας

    Ημερομηνία:

    Μέσα στον πόνο τους, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού στην Ηλεία, διαπίστωσαν όταν επέστρεψαν από κηδεία, ότι το διαμέρισμά τους είχε μπει στο στόχαστρο διαρρηκτών. Όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί, επρόκειτο για μέλη σπείρας Ρομά από τη Μεσσηνία, που είχαν γίνει φόβος και τρόμος το τελευταίο διάστημα με τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που έκαναν.

    Η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, έριξε φως στην υπόθεση της κλοπής 6.000 ευρώ, από σπίτι σε χωριό των Κρεστένων τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι φερόμενοι ως δράστες, μέλη της σπείρας Ρομά από τη Μεσσηνία που είχαν πραγματοποιήσει πολλά χτυπήματα και έδειχναν αδίστακτοι, διέρρηξαν και το συγκεκριμένο σπίτι το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου του 2023.

    Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία των ιδιοκτητών σε κηδεία και βρήκαν ελεύθερο το πεδίο για να κινηθούν ανενόχλητοι. Να ψάξουν παντού να βρουν τα μετρητά σε συρτάρι και να φύγουν με γεμάτες τσέπες.

    Τα μέλη της σπείρας από τη Μεσσηνία έδειξαν να μη φοβούνται τίποτα και σε δύο περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς που τους καταδίωξαν. Η πρώτη στην περιοχή της Κρέστενας και του Επιταλίου στις 30 Νοεμβρίου όταν κατάφεραν να ξεφύγουν.

    Η δεύτερη ήταν στις 5 Ιανουαρίου του 2024, οπότε και οι δράστες μπλοκαρίστηκαν από τις Αρχές στα Λεχαινά. Ο ένας από τα μέλη της σπείρας συνελήφθη και προφυλακίστηκε, ενώ είχε τότε ταυτοποιηθεί και δεύτερο άτομο, το οποίο και συνελήφθη με ένταλμα την περασμένη εβδομάδα.

    Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, μετά από μεθοδική έρευνα και συγκέντρωση στοιχείων για την υπόθεση του χωριού της Κρέστενας, ταυτοποίησαν τους δύο από τους δράστες. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δυο κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

    Ilialive.gr

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πατρών για την επιχειρούμενη εκχώρηση δημόσιας έκτασης στην Καλογριά

    Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών κατέθεσαν οι...

    Πάτρα: The Great Gig – A Tribute to Pink Floyd

     Μετά από απανωτά Sold Out σε Αθήνα (Gazarte, Φεστιβάλ...

    Δυτική Ελλάδα: Σε αυξημένη επιφυλακή λόγω Ιράν, Αραξος και Ανδραβίδα

    Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει ήδη εμπλακεί ενεργά...

    Θρίλερ στη Φοινικούντα: Θέλει το κάμπινγκ η μητέρα του κατηγορουμένου – Νέες διώξεις

    Η μητέρα του ανιψιού που μετείχε και στο προηγούμενο...