ΠΑΤΡΑ: Το υπόγειο… θερμοκήπιο στα Ψηλαλώνια – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Σε υπόγειο θερμοκήπιο έχει μετατραπεί ο χώρος στα Ψηλαλώνια, με τα αρχαιολογικά ευρήματα που υπάρχουν εκεί. Τα ευρήματα βρίσκονται μέσα σε μία γυάλα για να περνάει ο επισκέπτης ή και ο μόνιμος κάτοικος της περιοχής και να τα βλέπει.

    Είναι κάτι που υπάρχει εκεί εδώ και αρκετά χρόνια και υποτίθεται ότι έχει σαν σκοπό να αναδείξει το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που έχει η πλατεία Υψηλών Αλωνίων, δίνοντας έτσι στο τοπωνύμιο αυτό της Πάτρας και μια άλλη διάσταση.

    Όμως κανείς δεν έχει φροντίσει για τον χώρο όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα τα χορτάρια να έχουν καλύψει τα ευρήματα και κανείς να μην καταλαβαίνει εντέλει τι είναι αυτή η γυάλα που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο.

    Δεν ξέρουμε ποιος έχει την ευθύνη για τη συντήρηση του χώρου, ο δήμος ή η τοπική εφορεία αρχαιοτήτων, όμως το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει μια παρέμβαση, έτσι ώστε το σημείο αυτό να αναδειχθεί και να προκαλέσει το ενδιαφέρον των θαμώνων της πλατείας, των κατοίκων ή ακόμα και των επισκεπτών.

    (Οι φωτογραφίες είναι από την Anastasia Korfis).

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    8η Μαρτίου στην Πάτρα: Η σκηνή του Royal Theater γεμίζει με τη φωνή της γυναίκας

    Μια βραδιά αφιερωμένη στη γυναίκα και στους διαχρονικούς της...

    Πάτρα: Σε μικρό… τροπικό δάσος έχει μετατραπεί η πλατεία Παπανδρέου

    Σε μικρό… τροπικό δάσος έχει μετατραπεί η πλατεία Παπανδρέου....

    Η ριζική αναβάθμιση του ΚΕΤχ μπλοκάρει το σχέδιο για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο – «Φρένο» στην παραχώρηση

    Νέο αίτημα ανάκλησης της απόφασης παραχώρησης έκτασης του Κέντρου...

    Στις φλόγες αυτοκίνητο στο Περιθώρι Ναυπακτίας – BINTEO

    Φωτιά πήρε αυτοκίνητο εν κινήσει στο Περιθώρι Ναυπακτίας. Στο σημείο...